Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock16.08.2019
icon eye46
НОВИНИ

Художники презентували роботи з пленеру “Стежками століть”

16 серпня у Пулинах відбулася виставка творів живопису та графіки, створених місцевими митцями під час літнього пленеру «Стежками століть».

Мальовнича природа Пулинщини, старовинні споруди і руїни, що бережуть таємниці, кількасотлітні дерева надихнули художників на роботу над картинами. Своєю творчістю автори радо поділилися зі своїми земляками.

До участі в літньому пленері долучилися: Іван Грибан та Леонід Фесенко, Олександр Богатирчук з Пулин, Юрій Субін (Івановичі), Микола Стрельченко (Слобідка), Микола Грибан (Полтава), Валерій Скрицький (Київ). На виставці були представлені їхні роботи, написані в Пулинах, селах: Ясенівка, В’язовець, Буряківка, Липівка, Слобідка, Івановичі.

-Ми всі намагаємося нести людям красу і добро, залишити гарний слід, – сказав заслужений вчитель України, художник Леонід Фесенко. Він розповів про цікаві архітектурні споруди нашого краю, які мають історичну цінність, липи та дуби, які були свідками багатьох буремних подій та, можливо, експедиції Тараса Шевченка. Також вдалося виявити в нашому районі навіть кедри, що дуже здивувало митців.

Леонід Фесенко, користуючись нагодою, передав Олені Загацькій у дарунок для художнього музею «Пулинські барви» книги з мистецтва та твори художників-земляків.

Учасників пленеру та всіх присутніх вітали: начальник відділу гуманітарного Пулинської селищної ради Георгій Андрійчук, викладач школи мистецтв Олена Рачкован, художник Валерій Скрицький, народний чоловічий вокальний ансамбль «Промінь» та інші гості.

 

You cannot copy content of this page