Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock27.03.2024
icon eye214
ЛЮДИ НОВИНИ

Розіграли гільзи та за тиждень зібрали кошти на дрон

Нещодавно викладачі та вихованці художнього відділу Пулинської мистецької школи організували благодійний розіграш художньо-оздоблених гільз. У цю справу юні художники вклали свій талант та бажання допомогти воїну-земляку Дмитру Григорчуку. Захисник нині служить в одному з підрозділів Гвардії наступу та нищить ворогів на передовій. Розпродати 100 номерків вдалося лише за тиждень, але збір коштів продовжується. Як відбувався розіграш та кому пощастило виграти військові трофеї нашій журналістці розповіли ініціаторки благодійної акції Яна Сомплавська та Христина Черниш.

– Усе почалося з того, що випускник Пулинського ліцею Дмитро Григорчук привіз з передової гільзи 57 мм та 122 мм і на знак вдячності хотів передати їх юним волонтерам. Нещодавно учні Пулинського ліцею успішно зібрали кошти та придбали для воїна кілька дронів. Ми дізналися, що потреба у безпілотниках досі залишається, тому вирішили, що краще розіграти ці гільзи та купити ще один дрон, – розповіла викладачка хореографічного відділу Христина Черниш.

Пулинська мистецька школа вже має досвід мистецько-волонтерських акцій. Вихованці художнього відділу розмальовували гільзи для благодійних аукціонів, що проводили житомирські волонтери.

– Коли побачили такі великі гільзи, спочатку навіть трохи розгубилися, адже раніше діти оздоблювали невеличкі гільзи від патронів. Я щиро вдячна нашому викладачу Леоніду Фесенку та його вихованцям Ліані Опанащук, Уляні Яременко, Артему Скаківському, Олександрі Журі та Карині Волощук, котрі взялися за цю відповідальну справу і створили гарні патріотичні сувеніри, – розповідає директорка КЗ «Пулинська мистецька школа» Яна Сомплавська. – П’ять великих гільз юні художники розфарбовували два тижні, адже працювали у вільний час та на вихідних. Леонід Віталійович керував творчим процесом та полакував готові вироби, щоб вони довго служили їх власникам.

14 березня волонтери оголосили про благодійний розіграш гільз, а вже 19 березня усі 100 номерів розкупили. Розіграш проводили у прямому ефірі. Дві гільзи подарували учасникам за найбільші донати. 1100 гривень на благодійну справу задонатив пулинський підприємець Олександр Іващенко та 1000 гривень – випускник мистецької школи Віктор Андрієнко. Ще три гільзи рандомно (за допомогою генератора випадкових чисел) розіграли серед усіх учасників. Військові трофеї виграли Людмила Метельська, Яна Павлушина та Альона Ориновська.

– Дрон ми вже замовили, очікуємо на його доставку з-за кордону. Люди продовжують донатити на благодійну банку та передавати кошти (номер картки банки 5375411216679055). Маємо надію, що нам вдасться назбирати чималу суму і допомогти закрити ще одну з нагальних потреб воїнів-земляків. Звіти за використання коштів обов’язково виставимо на наших сторінках. Ми вдячні усім, хто долучився до цієї благодійної ініціативи – це наші друзі, знайомі, жителі громади та земляки з-за кордону, – зазначили організаторки благодійного збору.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page