Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 5 травня
icon clock24.04.2024
icon eye1320
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Сімейна справа братів-аграріїв: як родина у Павлівці та Шереметові обробляє понад 300 га землі

У Курненській та Пулинській громадах триває гарячий сезон посівної кампанії. Серед тих, хто активно трудиться на землі, – це сім’я Флячинських із Павлівки. Троє братів Руслан, Роман і Богдан із батьком Віталієм із ранньої весни до пізньої осені обробляють понад 300 га земельних ділянок і засівають поля зерновими культурами. Цим успішно займаються із 2015 року.

Про велику родинну аграрну справу читайте у матеріалі.

Наш журналіст познайомився із братами-аграріями поблизу села Шереметів. Саме тоді хлопці культивували 50-гектарне поле під майбутній посів розторопші та льону, а також засівали сусідню ділянку вівсом.

– Нині маємо багато роботи у полях. Сьогодні сіємо 60 га вівса сорту «Парламентський». Потім будемо засівати 36 га соняшнику, 20 га розторопші та 30 га льону, – розповідає наймолодший 32-річний брат Богдан Флячинський, який є депутатом Курненської сільської ради. – Восени посіяли 50 га озимої пшениці.

Молодий аграрій Богдан Флячинський розповідає про посівну кампанію своєї родини 

– Ще у планах посіяти гречку і просо, – долучається до розмови старший брат Руслан. – У минулому році також сіяли кукурудзу. Цієї весни вирішили не вирощувати цю зернову культуру, бо з нею багато мороки через процес сушіння.

Родина Флячинських усього засіває понад 300 га земельних ділянок. Для обробітку полів аграрії мають власну техніку – три трактори і комбайна.

– А ще два тижні тому придбали нову сівалку українського виробництва, – мовить Роман Флячинський. – Придбали потрібну техніку за 350 тис. грн. Сьогодні на новій сівалці вперше виїхав у поле та сію овес.

Брати Роман і Руслан Флячинські прагнуть розвивати спільну сімейну справу

Брати Флячинські мають багато роботи і мрій. Серед них – почати займатися ще й тваринництвом.

– У Павлівці викупили фермерські приміщення. Хочемо їх відремонтувати та спробувати вирощувати корів і свиней, – зазначають працьовиті аграрії. – Ми сподіваємося на швидше закінчення війни, щоб вдалося реалізувати заплановані цілі та спокійно працювати на рідних землях.

Денис Войтенко, журналіст медіацентру “Вісті”

You cannot copy content of this page