Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Редакційна політика

Pulyny.news – онлайн-видання про життя громад Житомирського району, з акцентом на Пулинщину. Публікуємо головні новини, розповідаємо історії земляків, тримаємо у фокусі головні події нашого регіону.

У підготовці матеріалів керуємося Редакційною політикою, викладеною нижче. Її дотримання є гарантією якості журналістських матеріалів – із точки зору професійних та етичних стандартів.

Наше видання постійно розвивається, журналісти відвідують тренінги та удосконалюють свою медіаграмотність, тому Редакційна політика може змінюватися і доповнюватися, щоб медіа та якість матеріалів ставали кращими.

Якщо читачі pulyny.news виявили порушення правил Редакційної політики або мають пропозиції, питання чи зауваження, вони можуть зв’язатися з адміністрацією за контактами, що зазначені на сайті.

Про нас

Онлайн-видання pulyny.news належить ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті», створене у липні 2019 року. Видання є незалежним від будь-яких політичних, релігійних, комерційних або некомерційних структур.

У виданні працюють штатні журналісти. Також сайт співпрацює з фрілансерами та блогерами.

Наші стандарти та етичні норми

Журналісти сайту Pulyny.news подають інформацію неупереджено та об’єктивно, дотримуючись балансу думок, перевіряють джерела інформації. У матеріалах має бути представлена позиція усіх дотичних до події або конфлікту сторін.

Наше видання є політично незаангажованим, не веде жодної пропаганди, не використовує мову ворожнечі.

Ми не допускаємо дискримінації у різних її формах: расової, мовної, гендерної, релігійної, політичної, ейджизму, ксенофобії тощо. Не використовуємо натяків на фізичні особливості чи недуги людей.

Не займаємося плагіатом.

Видання завжди ставиться неупереджено до подій, людей, компаній і організацій.

Працюємо в інтересах жителів громади, а не її керівників.

Висвітлюючи скоєні правопорушення, не називаємо обвинувачених і підозрюваних злочинцями до рішення суду.

З повагою ставимося до людей та їхнього приватного життя. Разом з тим не виключаємо можливості розголошення інформації особистого характеру у разі очевидного та обґрунтованого суспільного інтересу (злочини, корупція, антигромадська поведінка, професійна некомпетентність або недбалість).

Журналісти сайту можуть відмовитися писати на тему чи про подію, якщо це суперечить власним переконанням чи принципам.

Редактор зобов’язаний передати суспільно-важливу тему іншому автору, якщо журналіст має особисту зацікавленість у публікації.

Маркування реклами

Будь-яка реклама, у тому числі і політична, ми обов’язково маркуємо:

– ® – реклама;

– політична реклама (додаємо назву рубрики);

– іміджева стаття (додаємо назву рубрики).

Якщо готуємо матеріал у партнерстві або у рамках проєкту обов’язково вказуємо це у підписі.

Сайт лишає за собою можливість опублікувати статтю без коментарів посадовців, якщо вони не надали відповідь на інформаційний запит у встановлений законодавством термін. Якщо посадовець відмовився надати коментар, обов’язково вказуємо це.

Вимоги до подачі інформації та політика щодо її джерел

Сайт публікує лише достовірну інформацію, яка має бути підтверджена мінімум з двох джерел, переконавшись у їх надійності та незаангажованості.

Допускається публікація інформації з анонімних джерел, якщо цього вимагає ситуація, щоб не наражати інтерв’юера/ку на небезпеку чи хейт.

Журналіст не може приймати позицію котроїсь зі сторін конфлікту або висловлювати власні погляди на питання (якщо це не редакторська колонка). Не публікуємо голослівні заяви та чиїсь домисли.

Публікуючи статистичні дані та соціологічні дослідження, вказуємо їхні джерела, інформацію про вибірку – ким, коли і де, з якою метою проводилося дослідження, кількість опитаних, статистична похибка тощо.

Якщо на сайті з об’єктивних причин допустили фактичну помилку або інформація виявилася недостовірною чи такою, що потребує уточнення, обов’язково повідомляємо читачів про це, детально роз’яснюючи чому інформацію спростовуємо. Приносимо публічні вибачення у разі ненавмисно заподіяної моральної чи матеріальної шкоди.

Працюючи над гострими темами або розслідуванням, записи розмов чи листування з героями зберігаємо, як речові докази. Про те, що інтерв’ю записується і буде використане для журналістського матеріалу попереджаємо інтерв’юера/ку, адже цього вимагає Закон.

Завжди підписуємо джерело та (якщо це вказано) автора фото або відео, яке використовуємо. Ставимо гіперпосилання на джерело.

Цей документ створений 3 січня 2022 р.

Редакційну політику підписав колектив ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті»

You cannot copy content of this page