Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 3 травня
icon clock22.04.2024
icon eye53
ЛЮДИ НОВИНИ

Вакцини рятують життя: прийдіть до сімейного лікаря і безкоштовно зробіть щеплення для захисту від інфекційних хвороб

У середу, 24 квітня, розпочинається Всесвітній тиждень імунізації, який щороку проводять аби нагадати про важливість щеплень для захисту людей від інфекційних хвороб. Для нашої країни це питання є вкрай важливим, адже рівень охоплення щепленнями в Україні недостатній. Водночас триває війна, яка через різні фактори впливає на поширення небезпечних недуг. Тому слід звернутися до сімейного лікаря та отримати безкоштовно щеплення. Наприклад, від дифтерії і правця. Про це нашому журналісту розповіли у КНП «ЦПМСД» Пулинської селищної ради.

– За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, через пандемію COVID-19 рівень вакцинації знизився в усьому світі. Проте в Україні додалися і виклики війни, які спричиняють неабияке навантаження на медицину, – зазначає головна медична сестра КНП «ЦПМСД» Пулинської селищної ради Наталія Лисюк. – Наші воїни боронять нас від явного ворога, а ми маємо захистити себе від невидимих загроз – хвороб.

Всі вакцини, які використовуються в Україні, є безпечними та ефективними. Кожна доза в календарі щеплень призначена для створення або підтримки захисту від хвороб. Час – важливий, тому робіть щеплення вчасно.

– Рекомендовано робити кілька щеплень одночасно – це світова практика, що дозволяє захиститися від кількох захворювань одразу, – мовить Наталія Лисюк. – Застосування багатокомпонентних вакцин зменшує кількість візитів до лікарів і надає захист від кількох інфекцій одразу.

Пам’ятайте, кожне щеплення важливе для вашого захисту і захисту тих, кого ви любите.

You cannot copy content of this page