Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock02.11.2022
icon eye294
НОВИНИ

Дерусифікація на Пулинщині: у Курненській громаді перейменують понад 30 вулиць!

Після повномасштабного вторгнення росії часто жителі Пулинщини цікавляться у наших журналістів: чому на восьмому році війни у нас досі є вулиці з іменами російських діячів? І от нещодавно у Курненській громаді почався процес дерусифікації. Для цього на сесії сільської ради депутати підтримали рішення про створення топонімічної комісії. Найближчим часом у населених пунктах буде перейменовано 35 вулиць.

Посадовці Курненської громади мають намір викорінити усе радянське та російське із життя населених пунктів. Тому розпочати вирішили із дерусифікації назв вулиць у селах. Перше засідання топонімічної комісії відбулося 28 жовтня.

– Мета утворення комісії – це організація та проведення роботи з найменувань та перейменувань вулиць, провулків на території Курненської територіальної громади, увіковічення пам’ятних видатних діячів, подій та борців за відстоювання прав та свобод громадян України, – розповідає голова новоутвореної топонімічної комісії та очільник Курненської громади Леонід Корзун. – За рішенням учасників комісії перейменуванню підлягають такі назви вулиць: Російська, Маяковського, Зайцева, Петрова, Пушкіна, Червоноармійська, Конєва, Ніни Сосніни, Мічуріна, Гагаріна, Гоголя, Герцена, Сінна, Чехова, Попова, Потапова, Матросова, Партизанська, 8-го Березня та Жовтня.

Загалом планують переназвати 35 вулиць у Великому Лузі, Павлівці, Шереметові, Грузливці, Підлісному, Молодіжному, Старому Майдані, Білці, Тетірці, Теньківці, Зеленій Діброві, Соколові, Рудокопах, Улашанівці, селищі та селі Курне.

Остаточні зауваження та пропозиції по перейменуванню назв вулиць можна надати до 15 листопада на зустрічі з депутатом свого виборчого округу, або ж старостою чи учасниками топонімічної комісії.

Зауваження будуть розглянуті на наступному засіданні топонімічної комісії з прийняттям рішення, яке буде передане на розгляд виконавчого комітету, який готує та виносить їх на розгляд сесії сільської ради.

You cannot copy content of this page