Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

Учасниці проєктів Пулинського громадського центру говорили про гендерну рівність і фемінітиви

Весна у Пулинський громадський центр прийшла з сонячними променями, квітами й усмішками дівчат, веселими іграми, творчими заняттями. А також із поважними розмовами про гендерну рівність і фемінітиви.

Організаторки зустрічі Надія Сірик та Яна Вознюк влаштовували мозковий штурм, говорили про характеристики, які стереотипно в суспільстві пов’язують із чоловіками та жінками. Написавши у дві окремі колонки епітети для чоловіків та жінок, присутні зробили для себе несподіване відкриття: виявляється, риси характеру, які традиційно приписують одній статі, можуть бути властиві й іншій.

Дівчатка зобразили портрет сучасної жінки. Якою ж вона є? Незалежна, самостійна, прагне до кар’єрного росту та рівності з чоловіками, руйнує стереотипи, працює і фінансово незалежна, забезпечує свою родину. А ще юні активістки зазначили, що сьогодні немає професії, де б не було жінок!

Про історію, красу фемінітивів, їхню допомогу у визнанні ролі жінки говорила учасниця проєкту «Гендерночутливий простір сучасної журналістики» Ольга Бортнікова. Разом спробували утворювати посади жінок від іменників чоловічого роду. В одних випадках це було просто та весело, а в деяких – з’являлися труднощі.

Дівчатка, які регулярно беруть участь у проєктах Пулинського громадського центру, активно та сміливо висловлювали свої думки, ділилися прикладами гендерних стереотипів, які стосувалися їх особисто або ж їхніх знайомих.

На згадку про зустріч зробили власноруч прикраси, сфотографувалися та з приємністю отримали від організаторок подарунки і квіти.

You cannot copy content of this page