icon clock16.09.2021
icon eye33
НОВИНИ

Старостати Пулинщини можуть змінити свій формат існування

Нещодавно до українського законодавства щодо місцевого самоврядування внесені зміни, які стосуються утворення старостинських округів об’єднаних громад. Відповідно до новацій старостат може бути утворений, якщо на його території мешкає не менше 500 людей.

На Пулинщині є чотири старостати, у яких кількість жителів не перевищує 500 осіб. І ці старостинські округи найближчим часом можуть змінити свій формат – їх об’єднають з іншими старостатами або до них приєднають певні населені пункти. Про це нашому журналісту розповіли представники влади Курненської та Пулинської громад.

– У Курненській громаді маємо намір об’єднати два старостинських округи – Стрибізький та Павлівський, – мовить Курненський сільський голова Леонід Корзун. – Павлівський старостат – єдиний у нашій громаді, в якому чисельність населення не перевищує 500 осіб. Тому його слід об’єднати зі Стрибізьким. Між іншим, років 25 тому села Павлівка і Шереметів входили до складу Стрибізької сільської ради.

У Пулинській громаді також є старостати, яких очікує переформатування. Про це розповідає керуючий справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради Микола Захарчук.

– На території громади є чотири старостати з кількістю жителів менше 500 – це Зеленополянський, Бабичівський та В’юнківський, – каже Микола Захарчук. – Ми почали консультації щодо майбутнього переформатування цих старостинських округів. Остаточне рішення буде прийнято депутатами під час сесії Пулиснької селищної ради, яка відбудеться 7 жовтня.

You cannot copy content of this page