icon clock05.04.2022
icon eye47
ЛЮДИ НОВИНИ

Прояв добра, милосердя і турботи: віряни римо-католицької церкви отримали гуманітарну допомогу з Польщі

Нещодавно жителі Пулинської громади отримали від добродіїв із Польщі пакети з продуктами та одягом. Про це нашому журналісту розповів настоятель римо-католицької парафії св. Яна з Непомук, отець Руслан Демчук.

«Наше життя змінилося 24 лютого. Ми всі прокинулися в іншій реальності. Реальності війни! Ніхто не очікував і навіть в страшному сні того, що сталося. Увесь світ почав нам співчувати та висловлювати слова підтримки та пропонувати будь-яку допомогу, – мовить отець Руслан. – Я маю безліч знайомих по всьому світу, а особливо в сусідній Польщі. З-за кордону отримав безліч дзвінків від друзів, які запевняли, що моляться за Україну, що є з нами і хочуть бути з нами солідарними в цей нелегкий час. Так, один мій знайомий настоятель парафії о. Вінцентій з парафії Переображення Господнього з с. Одровонжек Свентокшиске воєводство та парафіяни запропонували надати гуманітарну допомогу для нашої парафії Св. Яна Непономука та прилеглих парафій.

Ось такі продуктові набори від поляків отримали жителі Пулинської громади

Місцевість, де організували збір допомоги, зовсім невелика, але там живуть люди з великими серцями. Місцеві поляки протягом тижня зібрали пожертви і продукти, одяг, та завантажили цими речами увесь бус.

Ми виїхали на зустріч до польсько-українського кордону, де перевантажили все до нашого транспорту і щасливі їхали додому. Розсортувавши отримане, ми змогли приготувати та роздати 115 пакетів допомоги нашим парафіянам у смт Пулини, села Кошелівка, Радецька Болярка, Ясенівка.

Наші віряни були приємно вражені і вдячні нашим братам у вірі з Польщі, і ми кожного дня молимося за наших добродіїв».

You cannot copy content of this page