Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock04.02.2022
icon eye35
НОВИНИ

Обласні прокурори домоглися стягнення майже 300 тисяч гривень до бюджету Курненської громади за 64 незаконно вирубані берези

Нещодавно прокурори Житомирської обласної прокуратури довели в апеляційній інстанції необхідність стягнення з пулинця заподіяної територіальній громаді шкоди на суму майже 300 тис. грн унаслідок незаконної порубки дерев біля села Веселе восени 2018 року. Про це інформував наш журналіст на сайті у матеріалі «Чоловік зрізав 64 берези, завдавши збитків майже на 300 тисяч гривень».

Ця історія почалася ще у листопаді 2018 року. Саме тоді відбувся бунт жителів Веселого, які викликали журналіста, поліцію та представників влади задля зупинки вирубки беріз поблизу їхнього села. Мешканець Пулин, який різав дерева, запевняв, що він нічого не порушує, ділянка його, необхідні документи це підтверджують.

Через півтора року Новоград-Волинська місцева прокуратура надіслала до Червоноармійського районного суду позов щодо жителя Пулин. За результатами перевірки встановлено, що чоловік незаконно зрізав 64 берези у полезахисній смузі поблизу села Веселе на території Курненської громади.

За інформацією прокуратури, збитки, завдані державі внаслідок самовільної вирубки дерев, становлять 295 557 грн 59 коп.

Справу розглянули у суді: якби пулинця визнали винним, то він мав би сплатити у бюджет Курненської сільської ради майже 300 тис. грн та судові витрати – 4433,37 грн.

Однак позов про примусове стягнення коштів із кривдника природи суд першої інстанції залишив без задоволення.

Натомість нещодавно прокурори Житомирської обласної прокуратури довели в апеляційній інстанції необхідність стягнення з чоловіка заподіяної територіальній громаді шкоди на суму майже 300 тис. грн унаслідок незаконної порубки дерев.

Північно-західний апеляційний господарський суд доводи прокурорів визнав обґрунтованими та своїм рішенням зобов’язав пулинця у примусовому порядку сплатити до місцевого бюджету зазначену суму.

You cannot copy content of this page