Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock26.06.2020
icon eye44
НОВИНИ

Чоловік зрізав 64 берези, завдавши збитків на майже 300 тисяч гривень

Зрізані берези біля села Веселе

Восени 2018 року відбувся бунт жителів Веселого, які викликали поліцію та представників влади задля зупинки вирубки беріз поблизу їхнього села. Мешканець Пулин, який різав дерева, запевняв, що він нічого не порушує, ділянка його, необхідні документи це підтверджують. Про це писала газета «Вісті» в № 45 від 9 листопада у матеріалі «Березова лісосмуга опинилася під загрозою знищення».

Минуло півтора року. І от нещодавно Новоград-Волинська місцева прокуратура надіслала до районного суду позов щодо жителя Пулин. За результатами перевірки встановлено, що чоловік незаконно зрізав 64 берези у полезахисній смузі поблизу села Веселе на території Курненської громади.

За інформацією прокуратури, збитки, завдані державі внаслідок самовільної вирубки дерев, становлять 295 557 грн 59 коп. За незаконну вирубку дерев чоловік сплатив штраф у розмірі 170 гривень.

Нині справу розглядають у суді. Якщо пулинця визнають винним, то він має сплатити у бюджет Курненської сільської ради майже 300 тис. грн та судові витрати – 4433,37 грн.

5 листопада 2018 року. Жителі Веселого обурені тим, що неподалік їхнього села вирубують березову лісосмугу. Фото з архіву редакції

You cannot copy content of this page