icon clock09.07.2022
icon eye53
НОВИНИ

Десант обласних посадовців на Пулинщині: у Курненській громаді побували Віталій Бунечко, Віктор Градівський, Олена Грищук, Олександр Хомич і Людмила Заворотнюк

Кілька днів тому у село Соколів відбувся робочий візит посадовців із Житомира, які побували у місцевій медичній амбулаторії та соціальному центрі, в якому надають допомогу людям, постраждалим від домашнього насильства. Подробиці цієї поїздки дізнавався наш журналіст.

7 липня у Курненську громаду завітали начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, його заступник Віктор Градівський, очільниця Департаменту соціального захисту населення ЖОВА Олена Грищук, начальник Житомирської районної військової адміністрації Олександр Хомич та його заступниця Людмила Заворотнюк. Спочатку посадовці побували у соціальному центрі, де є кілька кімнат для людей, які постраждали від домашнього насильства. Цей притулок, як і інші подібні прихистки, створений під патронатом дружини Президента Олени Зеленської.

На облаштування кімнат витратили 270 тисяч гривень державної субвенції. Жити у притулку можна до трьох місяців, за потреби – до пів року та отримувати кваліфіковану медичну та психологічну допомогу. Знайти тут прихисток – легко і без перешкод: для цього постраждалій особі варто лише звернутися до поліції за номером 102 або до соціальних служб у територіальній громаді.

Під час робочої проїздки посадовці також побували в амбулаторії, яку побудовано у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Медичний заклад оснащений необхідним обладнанням, комп’ютерною технікою, меблями та медикаментами. Для надання первинної меддопомоги є просторі світлі кабінети для лікарів, процедурна, кабінети щеплень, діагностики, реєстратура. Амбулаторія забезпечена новим службовим автомобілем.

«Попри війну, заклад працює у штатному режимі та продовжує надавати медичну допомогу. Всього за період із 24 лютого до амбулаторії звернулось понад 100 пацієнтів», – зазначив Віталій Бунечко.

Загалом амбулаторія обслуговує понад 3 тисячі задекларованих пацієнтів і внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території Курненської громади.

– Добре, що обласні посадовці звертають увагу на роботу таких закладів у громадах Житомирщини, – зазначив нашому журналісту голова Курненської сільської ради Леонід Корзун. – Під час робочого візиту була можливість обговорити багато важливих питань, зокрема тих, які стосуються функціонування нашої громади в умовах воєнного часу.

You cannot copy content of this page