Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня

Визволення України, 76 років потому: пошуковці продовжують знаходити тіла визволителів

28 жовтня відзначаємо День визволення України від фашистських загарбників у роки ІІ Світової війни. Саме в цей день у 1944 році відбулося остаточне звільнення України від окупантів.

І хоча відтоді минає вже 76 років, проте рани від тієї жахливої війни досі болять нашому народу. Досі пошуковці знаходять тіла загиблих визволителів, які вважалися без вісті зниклими і на яких так чекали їхні рідні. Немало з тих бійців, кого виявили на території Пулинщини, залишаться невідомими.

Так, за інформацією Історико-патріотичного об’єднання “Пошук”, 26 жовтня в Пулинському районі знайшли рештки солдата РСЧА. Боєць знаходився на глибині 1 метр та був у сидячому положенні. При солдаті була каска СШ-39, саперна лопата, підсумки, ложка, інструменти та тріснутий медальйон.

Пошуковці Історико-патріотичного об’єднання “Пошук” зазначають, що встановити ім’я бійця неможливо. Та звертаються до тих, хто займається пошуками монет і металу: “Якщо Ви натрапили на рештки солдата – не потрібно самостійно їх розкопувати. Своєю цікавістю Ви можете вбити їх другий раз, пошкодивши документи чи пропустивши медальйон. Якщо Ви на території Житомирської області натрапили на рештки солдата, то повідомляйте про це нашу організацію. Ми спільними зусиллями влаштуємо підйом солдата та належним чином організуємо його подальше перепоховання. ✅тел: 067-410-76-67 (Viber/Telegram)”.

You cannot copy content of this page