Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock19.09.2022
icon eye352
ЛЮДИ НОВИНИ

Зустріч із Папою Римським: 8-річна дочка військового Ніна Бондарчук завдяки міжнародному благодійному фонду 10 днів відпочивала в Італії

Війна в Україні негативно впливає на дітей. Вони влітку більшість часу лишалися вдома, хоча раніше довгоочікувані канікули у них асоціювалися з мандрівками до моря та поїздками у табори та санаторії. Повномасштабне вторгнення росії усе змінило. Тривожні новини, часті повітряні тривоги та загрози ракетних обстрілів негативно впливають на психологічний стан юних укарїнців. Саме тому міжнародний благодійний фонд «Карітас» організував крутецький відпочинок в Італії для понад 40 маленьких жителів Житомирської області. Серед тих, хто вирушив у неймовірну подорож, була і 8-річна мешканка Пулин Ніна Бондарчук, батько якої добровольцем пішов боронити територіальну цілісність України.

– Коли почалося повномасштабне вторгнення росії я лишив будівельний бізнес і вирішив визволяти рідну Україну від окупантів. Тому записався добровольцем до лав Збройних Сил та з 18 квітня 2022 року почав службу у танкових військах, – розповідає 56-річний мешканець смт Пулини Петро Бондарчук. – Потрапив до 66-ї окремої механізованої бригади і став командиром танкового взводу. Війна змінила усі сімейні плани. Планували влітку поїхати разом відпочивати до Іспанії. І ранок 24 лютого кардинально відкоригував наше життя…

У серпні міжнародний благодійний фонд «Карітас» зміг організувати літній табір за кордоном для юних українців віком від 8 до 17 років. Скористатися можливістю відпочити в Італії могли діти пільгових категорій: діти з сімей військовослужбовців, які перебувають на передовій; діти, один із батьків яких загинув (зник безвісти) у районі проведення бойових дій.

Загалом із Житомирської області до Італії поїхали понад 40 дітей. Серед них була і дочка Петра Бондарчука.

– З 20 по 30 серпня діти перебували в Італії, – мовить мама дівчинки Олена Бондарчук. –Поїздка була неймовірно захоплюючою. Спершу дітей дуже гарно зустріли з великим патріотичним тортом. А потім на них чекали десятки екскурсій, які дарували незабутні враження.

Найбільше юній пулинці запам’яталася поїздка до Ватикану, де відбулася зустріч із Папою Римським. Драйвові емоції дівчинка відчула під час подорожі на острів Ельба та екскурсії у парк динозаврів.

– Ці маленькі канікули для нашої Ніни стали унікальною нагоду відволіктись від війни, пізнати щось нове і насолодитися італійською природою та гостинністю, – кажуть батьки Ніни. – Щиро вдячні благодійному міжнародному фонду «Карітас» за такий відпочинок для українських дітей!

You cannot copy content of this page