icon clock26.11.2023
icon eye181
ЛЮДИ НОВИНИ

Зупинити насильство: як сімейні тирани знущаються зі своїх жінок

25 листопада увесь світ акцентував увагу на особливій даті у календарі – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і дівчат. Із суботи розпочалася глобальна кампанія «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства».

У всі часи насильство щодо жінок і дівчат є одним з найпоширеніших, важко викорінених і таким, що веде до катастрофічних наслідків порушень прав людини в сучасному світі. В Україн під час війни – це жахіття активізувалося. За інформацією поліції, у Курненській та Пулинській громадах від початку 2023 року зафіксували понад 200 випадків домашнього насильства чоловіків щодо своїх дружин і співмешканок.

Розповімо про кілька ситуацій сімейної тиранії, які сталися у листопаді.

Вранці 10 листопада житель с. Новини у стані алкогольного сп’яніння вчиняв умисні дії психологічного характеру щодо своєї дружин та її батька. Чоловік ображав їх нецензурною лайкою, принижував і штовхав. Конфліктна ситуація відбувалася у присутності малолітніх дітей.

Щодо кривдника поліцейські склали протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адмінправопорушення та направили на розгляд Червоноармійського районного суду.

Увечері 13 листопада до поліції надійшов виклик, що у селі Андріївка чоловік учиняє психологічне та фізичне насильство на очах неповнолітніх дітей. Прибулі поліцейські встановили, що сімейний тиран – п’яний та ображав свою дружину, шарпав і штовхав.

Постраждала жінка написала заяву поліцейським і надала пояснення щодо ситуації у родині. Правоохоронці склали адмінпротоколи по справі домашнього насильства.

У селі Теньківка поліцейські склали адмінпротокол на 25-річного хлопця. Він знущався з рідної бабусі, зокрема ображав її, застосовуючи лайливі слова. Протокол направили на розгляд Червоноармійського районного суду.

До чого може призвести домашнє насильство можете дізнатися із реальної історії життя мешканки нашого краю, яка друкується у газеті «Вісті» із 17 листопада у рубриці «На життєвих перехрестях» під назвою «Пекло у сонячному раю Соломії».

You cannot copy content of this page