Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock02.02.2023
icon eye636
НОВИНИ

Зі снігом і без дощів: учитель географії із села Івановичі спрогнозував якою буде погода у 2023 році

У сучасній мінливій воєнній реальності кожен хоче мати відчуття прогнозованості майбутніх подій для того, щоб спланувати своє власне життя. Отож, саме для цього вчитель географії Івановицького ліцею В’ячеслав Пишнюк пропонує вам прогноз погоди, який склав, провівши спостереження за погодними умовами з 26. 12. 2022 року по 06. 01. 2023 року за власною методикою на основі традицій синоптичних передбачень наших предків.

Зима

Зима цього року буде теплою (як для температурного режиму зимових місяців) і вологою.

Лютий. Погода протягом усього лютого буде «теплою» (в основному у температурному діапазоні від +5°С до -5°С) з відлигами, ожеледицею, туманом, похмурими днями та невеликими заметілями. Опади ймовірні весь місяць, але найбільше їх випаде після 19 лютого і до кінця місяця.

Весна

Справжня весна настає, коли середньодобова температура переходить через 0°С у бік зростання (середина березня). Більшість рослин починають оживати після зими, коли температура переходить через +5°С (середина квітня). Весна цього року обіцяє бути теплою і сухою.

Березень. Погода першого весняного місяця обіцяє бути теплою і вологою протягом всього місяця. Звичайно існує ймовірність проникнення холодного арктичного повітря, яке може принести березневі похолодання і заморозки.

Квітень. З 1 по 18 квітня очікуються прохолодні і сухі погодні умови, а надалі пануватиме тепла і суха погода.

Травень. Справжнє весняне потепління прийде до нас саме у цьому місяці. Весь травень буде теплим (за виключенням 1-2 травня) та сухим.

Літо

Після весни природно хочеться поринути у теплу і сонячну літню стихію. Справжнє літо настає наприкінці травня, коли середньодобова температура переходить через +15°С і закінчується на початку вересня. Цьогоріч літом переважатиме тепла і суха погода.

Червень. Погодні умови перших 10 днів місяця будуть мінливими, теплими і можливо навіть трохи вологими. З 10 по 20 червня очікується прохолодніша і суха погода, яка після 20 зміниться на жарку і суху червневу погоду.

Липень. У липні переважатимуть атмосферні фронти з південного заходу, які принесуть теплу і трішки вологу погоду. Тільки 3-4 останні дні місяця пануватиме жарка і суха погода.

Серпень. Протягом серпня пануватиме тепла із невеликою кількістю опадів погода.

Осінь

Справжня осінь настає у вересні, коли середньодобова температура знижується до +15°С і нижче. Періоди сонячної погоди, коли температура перевищує +20°С називають «бабиним літом». З кінця вересня до початку жовтня можливі заморозки. У кінці листопада середня добова температура повітря опускається нижче 0°С. Природа готується до зустрічі зими. Осінь у цілому обіцяє бути теплою і вологою.

Вересень. Вересень порадує нас теплою і вологою погодою, яка протримається цілий місяць.

Жовтень. Жовтень також порадує нас теплою і вологою погодою.

Листопад. У період з 1 по 20 листопада пануватиме тепла погода із незначною кількістю опадів. Третя декада місяця буде теплою і вологою.

Зима

Початок зими цього року буде відносно теплим і вологим.

Грудень. У грудні переважатимуть циклони з північного заходу, які принесуть відносно теплу зимову погоду з відлигами, опадами у вигляді снігу і дощу, туманами і похмурими днями.

You cannot copy content of this page