icon clock20.11.2023
icon eye190
НОВИНИ

Жителька Грузливця відзначає 90-літній ювілей

20 листопада 90-річчя відзначає Ніна Михайлівна Желінська. На її долю випало багато випробувань. Все життя вона тяжко працювала, пережила голод та багато негараздів. Але попри все залишилася оптимісткою, підтримує своїх рідних. Ювілярка виростила чудову доньку, обожнює онуків та правнуків та щиро вірить у Перемогу України.

Ніна Михайлівна народилася голодного 1933 року у с. Теньківка. Через шість тижнів крихітка втратила маму, котра захворіла на післяродовий сепсис і померла. Батько Михайло Вербівський залишився один з двома дітьми, адже у Ніни був старший брат Олександр. Щоб врятувати донечку, одинокий батько носив її по селу до жінок, що мали малих дітей і могли погодувати немовля.

Через пів року доля всміхнулася цій родині. Михайло Тимофійович знайшов добру жінку Надію, котра стала прийомною мамою Олександру та Ніні. Навіть через роки Ніна Михайлівна згадує Надію, як дуже чуйну та добру людину, котра дійсно стала для неї мамою.

Коли пережили голод, у 1937 році родину чекало нове випробування. Батька репресували і вислали до Сибіру, а Надія залишилася одна з двома прийомними дітьми. Далі розпочалася війна і брата Олександра забрали у військо. Село Теньківку дощенту спалили німці. Люди, котрі змогли врятуватися, жили у лісі в землянках. У село змогли повернутися лише після закінчення війни і почали відбудовувати хати.

Ніна змогла побачити батька лише у 1947 році. Він повернувся із заслання, хворий на туберкульоз. Попри хворобу почав будувати нову хату для родини. У 1950 році сім’я вже жила у новій домівці. Життя почало налагоджуватися, але через 4 роки батько Ніни Михайлівни помер.

Ніна Желінська здобула фах у Довбиському ПТУ. Працювала у Довбиші на фарфоровому заводі. Затим повернулася у батьківську хату і працювала у колгоспі, була ланковою. Жінка вийшла заміж, у подружжя народилася донечка Олена. Батьки робили усе можливе, щоб єдина донька здобула хорошу освіту. Олена добре навчалася у школі, закінчила Житомирське медучилище. Мабуть кожен житель Грузливця знає Олену Аркадіївну Чмух, котра пропрацювала у селі фельдшеркою 32 роки.

«Дякую своїй чудовій матусі Ніні Михайлівні, котра подарувала мені життя, любов та турботу. Я ж змогла віддячити трьома онуками та 11 правнуками, котрі дуже люблять свою бабусю. Щиро вітаю матусю з цією поважною датою. Бажаю міцного здоров’я, щоб зустріти свій 100-літній ювілей», – розповідає Олена Чмух.

Нині Ніна Михайлівна проживає у доньки у Грузливці. Вона все життя тяжко працювала і досі залишилася працелюбною. Хоч роки беруть своє, ювілярка завжди активна та весела, підтримує рідних мудрими порадами. Бабуся Ніна любить, коли збирається уся родина (на фото), отож, зичимо Ніні Желінській побільше приємних сюрпризів, радісних зустрічей та міцного здоров’я!

You cannot copy content of this page