Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 6 травня
icon clock22.11.2022
icon eye467
ЛЮДИ НОВИНИ

Жителі Пулинської громади – активні учасники донорської акції

22 листопада у Пулини знову завітала команда Житомирського центру крові на чолі з лікаркою Аллою Котюк. Щоб взяти участь у виїзній формі заготівлі крові, до медичної установи з різних куточків громади завітали охочі стати донорами.

У Пулинській селищній раді відбувалася попередня реєстрація бажаючих здати кров. Участь у акції взяли 98 чоловік, 85 з яких успішно стали донорами, ще 13 бажаючих мали протипоказання. Найактивнішими були освітяни Пулинської громади, які на 9 годину вже прибули до заготівельного пункту. Також кров здали по кілька представників з селищної ради, лікарні, професійного училища, держпродспоживслужби, пожежної частини, РЕМу, газової служби, аптек та ін.

Вихователька Яснополянського ЗДО «Сонечко» Ніла Афоніна вже кілька разів здавала кров, адже, як ніхто інший, розуміє на скільки це важлива справа: «Мій чоловік вже дев’ять місяців захищає країну. Дуже важливо, щоб лікарні мали запаси крові усіх груп. Стати донором – це найменше, що ми можемо зробити для наших воїнів», – говорить Ніла Афоніна.

Постійно беруть участь у донорських акціях вчителі Мартинівського ліцею. «Вперше ми здавали кров 24 лютого. Сьогодні наша третя донація, – мовить директорка ліцею Наталія Гавриленко. – У такий складний час ми з радістю допомагаємо нашій країні усім чим можемо».

Побачивши оголошення у мережі Інтернет, вперше зважилася здати кров пулинка Світлана Грищук: «Останнім часом не хворіла і не приймала ліків, тож вирішила поділитися своєю кров’ю, яка комусь може стати у нагоді. Після донації почуваю себе добре», – розповідає про свої враження донорка Світлана.

Під час виїзної заготівлі у Пулинах була зібрана чимала кількість крові, по 450 г від кожного донора. «Ми дякуємо небайдужим жителям нашої громади, які цього дня стали донорами. Ви робите важливу справу: допомагаєте у порятунку людських життів. Як відомо, усе добро, зроблене вами, неодмінно до вас і повернеться», – зазначив куратор акції, головний спеціаліст відділу гуманітарного Георгій Андрійчук.

 

You cannot copy content of this page