Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock28.09.2022
icon eye156
ЛЮДИ НОВИНИ

Журналісти «Вістей» відвідали Гендерний медіафорум у Львові

23-24 жовтня медійники та медійниці місцевих видань зі всієї України з’їхалися на VIII Гендерний медіафорум. Житомирську область представляли журналісти з Пулин та Хорошева. Отримавши запрошення на цікавий захід, директор ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» Денис Войтенко та головна редакторка газети «Вісті» Марія Мосійчук вирушили до славного міста Львова та стали учасниками Гендерного медіафоруму.

Організаторки форуму – представниці Волинського прес-клубу та Гендерного центру Волині – подбали, щоб за два дні учасники та учасниці отримали максимум цікавої та корисної інформації. Під час онлайн включень була можливість поспілкуватися з експертками у галузі гендерної рівності. Зокрема, інформаційно-насиченим був виступ Тамари Злобіної – кандидатки філософських наук, керівниці і головної редакторки експертного ресурсу «Гендер в деталях»‎. З усіх ракурсів була висвітлена тема «Права жінок під час війни: як медіа можуть допомогти».

Було цікаво почути виступи переможців шостого Конкурсу журналістських матеріалів на гендерну тематику, що з кожним днем стає все більш актуальною. У ході практичних занять журналістки та журналісти змогли окреслити види небезпек їхньої роботи та запропонувати можливі шляхи їх вирішення.

З неймовірним трепетом, а часто і втираючи сльози, присутні слухали журналістів і журналісток, що воюють на інформаційно-волонтерському фронті. Вони розповідали про свої репортажі з пекла війни, дехто пережив окупацію рашистського ворога, залишаючись вірним професії і Батьківщині.

Форум запам’ятався живим спілкуванням, обміном безцінним досвідом, як вижити в умовах війни, уберегти локальні видання від закриття, тримати інформаційний фронт. Журналісти обговорювали вкрай тяжку та нестабільну ситуацію, коли медійники змушені приймати важкі рішення: закривати видання і шукати себе в іншій професії, або, без перебільшення, сидіти без хліба, не отримуючи заробітну платню кілька місяців, зате бути журналістом до кінця і служити людям, творячи історію рідного краю.

Ще раз дякуємо організаторам Гендерного медіафоруму, зокрема Богдані Стельмах, Оксані Ярош та Тетяні Строй, за моральну та фінансову підтримку, можливість відволіктися від буденних проблем, за живе спілкування та обмін досвідом, за ковток свободи, якою заряджає величний Львів!

 

You cannot copy content of this page