Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock07.01.2023
icon eye157
ЛЮДИ НОВИНИ

Завдяки благодійному фонду 15 родин Пулинської громади увесь рік отримуватимуть газету «Вісті»

Понад 300 днів спротиву російському вторгненню – складний період для українських газет. Втім для друкованих видань, які переживають важкі часи вже не перший рік, велика війна принесла ще суворіші виклики. Папір, друк, доставка і розповсюдження, тираж – за все це тепер доводиться боротися місцевій пресі у буквальному сенсі цього слова.

Раніше 90% паперу в Україну ввозили з росії та білорусі. Після припинення торгівлі з агресорами ціна на папір, який тепер везуть із Польщі, Німеччини, Бельгії та Фінляндії, зросла вдвічі і, відповідно, у стільки ж разів зросла вартість друку газети. На початку 2022 року «Вісті» друкувалися у Вінниці, із квітня – у м. Чернівці, а наприкінці грудня – у Тернополі. Саме тому і збільшилася вартість передплати на 2023 рік – 35 грн/місяць.

Ще одним значним фактором, який негативно вплинув на передплатну кампанію, – запровадження пересувних поштових відділень у селах і звільнення листонош.

У нинішній воєнний час важко і нашим передплатникам, які не мають фінансової можливості продовжити передплату на улюблену газету. Саме тому співзасновники благодійного фонду «Територія добрих справ» вирішили підтримати і місцеву редакцію, і жителів Пулинської громади, які хочуть знати і читати про те, що відбувається у рідному краї.

– Із 1 січня за рахунок коштів благодійного фонду 15 сімей із смт Пулини, сіл Івановичі, Зелена Поляна, Чернявка, Бабичівка, Новий Завод будуть отримувати «Вісті» протягом усього 2023 року, – розповідає співзасновник БФ «Територія добрих справ» Станіслав Карпінський. – Серед тих, кому ми передплатили районку, є багатодітні родини та пенсіонери, сини яких захищають Україну на передовій. Хочемо, щоб саме ці жителі Пулинської громади відчули нашу підтримку та знали, що про них турбуються. У цей складний час маємо гуртуватися та підтримувати один одного! Слава Україні та її незламним людям!

You cannot copy content of this page