Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 28 квітня
icon clock07.04.2023
icon eye2691
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Захищав Україну з 2014 року: Пулинська громада прощалася з воїном Сергієм Хоміченком із Чехівців

7 квітня Пулинська громада знову оплакувала молодого Героя. У Новозаводському старостаті прощалися з 29-річним Сергієм Хоміченком із Чехівців. Своє життя він поклав на вівтар боротьби проти російського окупанта, адже захищав Україну ще з 2014 року.

Сергій Хоміченко двічі пройшов крізь пекло війни. У 2014 році він став на захист Батьківщини у лавах воїнів АТО. Повернувшись, створив сім’ю, радів народженню донечки Валерії. Коли почалася повномасштабна війна, наш земляк знову став у стрій оборонців України, щоб захистити вільне майбутнє нашого народу. Він побував у найгарячіших точках, мужньо боронячи свою землю. На жаль, 1 квітня, виконуючи бойове завдання, Герой загинув. Це сталося поблизу Вугледара на Донеччині під час ворожого мінометного обстрілу.

Разом зі згорьованими батьками, дружиною, сестрою та рідними до місця вічного спочинку Сергія Хоміченка проводжали його друзі, побратими, земляки. Односельці згадували Сергія, як добру, світлу людину, працьовитого господаря, завжди усміхненого, товариського, готового будь-якої миті прийти на допомогу. Ця втрата ще довго обпікатиме серця усіх, хто знав загиблого Героя.

Біля батьківської домівки Сергія Хоміченка відбулася заупокійна служба за полеглим воїном, її відправив отець Віктор Приходько – настоятель Новозаводського костелу. Душі усіх, хто проводжав Героя в останню земну дорогу, переповнював пекучий біль, який навічно оселився у серцях українців, котрі хоронять дітей, вбитих у кривавій війні.

Траурний кортеж рушив на кладовище до Нового Заводу, де земляки зустрічали Героя на колінах. Під час мітингу на кладовищі родині Хоміченків висловили слова підтримки та віддали шану загиблому секретар Пулинської селищної ради Людмила Метельська, староста Ірина Гарбузюк та командир загиблого Сергія. «Він боровся за незалежність України, за кожного з нас! Наш обов’язок – пам’ятати якою ціною воїни виборюють свободу та розповідати майбутнім поколінням про подвиг нашого Героя», – мовила Ірина Гарбузюк.

Сотні людей прийшли вшанувати полеглого воїна. Дорогу до місця вічного спочинку встеляли квітами, втираючи гіркі сльози разом з рідними Сергія. Поховали Сергія Хоміченка з усіма військовими почестями. Він Янголом злетів у небо, залишивши по собі світлу пам’ять…

Царство Небесне та вічна слава Герою!

You cannot copy content of this page