Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock17.09.2022
icon eye796
НОВИНИ

За кожну корову – 5 тисяч гривень: як господарі можуть отримати фінансову допомогу за утримання худоби

Нещодавно у власників худоби та земельних паїв з’явилася можливість скористатися безповоротною фінансовою допомогою від держави. Господарі можуть отримати:

5300 грн за кожну корову, яка перебуває у власності отримувача за умови наявності у домогосподарстві від трьох голів (але не більше 530 тис. грн);

3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (але не більше 372 тис. грн).

Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, що виплату на гектар землі та на дотацію за утримання корів зможуть отримати в тому числі й особисті селянські господарства.

Єдина і ключова умова: мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

«Зареєструватися може будь-хто, для цього потрібно мати електронний підпис. Це необов’язково має бути юридична особа, може бути фізична особа-селянин. Жодних обмежень немає», – пояснив Тарас Висоцький.

Важливо: отримувач може скористатися одноразово тільки одним із визначених напрямів допомоги: або дотація на корів, або субсидія на земельне угіддя.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, необхідно пройти реєстрацію у Державному аграрному реєстрі на платформі dar.gov.ua, перевірити усі офіційні дані про себе і свою діяльність, які автоматично підвантажаться з державних ресурсів, додати інформацію про свою діяльність, заповнити форму заявки он-лайн та підписати її електронним цифровим ключем. Перебіг опрацювання заявки відображатиметься в електронному кабінеті отримувача у режимі реального часу.

Покрокова інструкція з реєстрації та користування платформою за посиланням: https://bit.ly/DAR_registry.

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться у заявці, несе отримувач.

Дія програми поширюється на усю Україну, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції.

You cannot copy content of this page