Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

«Як зняти стрес взимку під час війни? Йдіть на риболовлю!»: пулинець Іван Тимощук розповідає про найдієвішу терапію у складні часи

Уже майже рік триває військова агресія росії та бойові дії на території України. За таких умов багато українців відчуває глибокі переживання, страх, тривогу, як за себе, так і за близьких та рідних. Мешканець смт Пулини Іван Тимощук для того, щоб відволіктися від негативних думок завжди бере вудку та вирушає на риболовлю, і взимку також. Про терапію, яка легко долає стрес, – далі у матеріалі.

– День на водоймі вважається успішним, якщо пощастило дістати з лунки з-під льоду щуку, – мовить Іван Давидович. – Обожнюю рибалити, особливо якщо щастить упіймати щось велике, наприклад, щуку. Риболовля дарує спокій та природний релакс. Рекомендую усім займатися цією справою!

10 лютого риблака зранку упіймав дві рибини: одну маленьку, яку відпустив, та більшу – її лишив на обід. З неї можна приготувати багато різних страв, які усім смакують.

Але зовсім скоро рибалкам доведеться зробити перерву через упровадження заборони вилову цієї риби.

За інформацією Державного агентства меліорації та рибного господарства України, із 15 лютого встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Ця заборона в Україні вводиться вперше і відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука – одна з небагатьох риб водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

Також передбачена відповідальність за порушення цієї заборони. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн.

You cannot copy content of this page