Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Як земляки роблять книжкові донати для воїнів

Нещодавно громади Житомирського району долучилися до акції «Книга для захисника». Пулинська селищна рада та Курненська сільська рада звернулися до жителів громад із закликом підтримати захисників, що перебувають у лікувальних закладах області. Про мету акції та книжкові донати земляків читайте далі.

Акцію «Книга для захисника» започаткувала Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського (м. Кропивницький) ще у липні 2022 року. Саме тоді вперше оголосили про збір книг для українських військових, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров’я Кіровоградщини. Медицина може багато – вона лікує тіло, а душу зцілює слово.

«Добра книга, яка потрапила до рук у потрібний момент, може змінити дуже багато. І те, що на цю добру українську книгу є величезний запит! Кожного дня ми ведемо важку боротьбу за Українську державу, за рідну землю, за нашу свободу і незалежність. У цій боротьбі українське слово, українська книга – наші щит і меч, зброя і оберіг!», – наголосила директорка ОУНБ ім. Д. І. Чижевського Валентина Животовська. Книжкова благодійна ініціатива мала успіх, тому акція набула всеукраїнського масштабу.

«Закликаємо жителів громади приносити книги до бібліотеки Пулинської селищної ради за адресою вул. Шевченка, 116, ІІ поверх. Книги неодмінно мають бути україномовними, у належному естетичному стані, при бажанні можна підписати. Зібрані книги передамо у заклад, де перебувають на лікуванні наші захисники», – звернулася до земляків головна бібліотекарка Людмила Пашківська.

«Вістяни» одними з перших долучилися до благодійної ініціативи та поділилися своєю творчістю із захисниками. Колектив «районки» завітав до бібліотеки та передав книги з підписами авторів, свіженьку пресу та патріотичні цукерки з добрими передбаченнями-побажаннями. «Кілька років тому колектив медіацентру «Вісті» видав книгу «Життєві перехрестя». Це сорок новел, автором і авторками яких є співзасновники газети «Вісті». Щиро надіємося, що наші книги припадуть до снаги захисникам та зможуть вилікувати душі відважних воїнів», – мовив директор медіацентру Денис Войтенко.

Активними учасниками книжкової акції стали працівники культури. «Для захисників я принесла книгу «Нескорена Україна». Це зібрання творів сучасних українських авторів, як відомих так і початківців. Ця книга мені сподобалася. У виданні описано непросту долю героїчного українського народу, його віру у Перемогу, – розповідає Олена Загацька – директорка Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради, – дякую нашим бібліотекарям та працівникам культури, котрі долучилися до акції та поділилися гарними особистими книгами. Також закликаю земляків робити книжкові донати та підтримувати морально поранених захисників».

Збір книг для воїнів, що перебувають на реабілітації, проводять і у Курненській громаді. «Зібрані книги просимо передавати до закладів охорони здоров’я, навчальних закладів, старостатів, які розташовані на території ваших старостинських округів. Ми доправимо книги до захисників!» – зазначається на офіційній сторінці Курненської громади.

До акції вже долучився Центр культурних послуг с. Андріївка. «Для військовослужбовців, які перебувають на реабілітації в закладах охорони здоров’я ми передали художню літературу та печиво з цукерками. Також виготовили листівки з побажаннями швидкого одужання нашим захисникам», – зазначила очільниця ЦКП Тетяна Коутна.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті» 

 

You cannot copy content of this page