Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 3 травня

Як просувати контент за допомогою SMM. Історія успіху популярної блогерки

У сучасному світі соціальні медіа стали ключовою частиною нашого повсякденного життя. Майже все наше спілкування перейшло в онлайн режим. Замість походів в магазин ми почали надавати перевагу Інтернет-магазинам. Цифровий світ дуже змінився та розвинувся. Мене, як студентку ННІ філології та журналістики ЖДУ ім. Івана Франка, зацікавила тема: як просувати контент у соціальних мережах.

У своєму дослідженні, перш за все, намагалася з’ясувати секрети успішного просування і промоніторила Інстаграм та ТікТок, адже наразі ці соціальні медіа є одними з найпопулярніших. SMM-індустрія стрімко розвивається та постійно змінюється. Все ж, є особисті Інтернет-блоги, котрі вже багато років – на піку популярності. Про одну із успішних блогерок і буде моя розповідь.

Аналізуючи Інстаграм-блоги, що поширюють у своїх профілях інформацію про SMM, мені вдалося натрапити на блог Аліни Губко. Аліна – маркетинговий консультант та експерт у сфері соціального медіа маркетингу, у практичному маркетингу з 14 років. Її блог є джерелом цінної інформації та інсайтів про просування в Інстаграмі.

Основна SMM-діяльність блогерки – платні онлайн-консультації з клієнтами щодо методів розвитку їх блогу, способів очистити свою сторінку від нецільової аудиторії, розбір профілю від «А» до «Я». У збережених сторіс є можливість переглянути всі відгуки щодо її діяльності.

Вагома частина публікацій Аліни Губко – це заклик до держави контролювати діяльність інста-блогерів, адже поширення в маси реклами казино, дітей за кермом – це не норма, але українські блогери часто поширюють неприпустимий контент.

Мені вдалося поспілкуватися з авторкою блогу та дізнатися багато цікавого про її шлях у маркетингу. Маючи дві вищі освіти, дівчина обрала шлях розвитку у сфері маркетингу, адже вважає цей напрям недостатньо вивченим. Аліна Губко зазначає, що в Україні ця сфера ніяк не контролюється законом, немає ніяких механізмів впливу на цю сферу діяльності, отже існує велика кількість аферистів, на гачок яких вона і сама неодноразово потрапляла. Дівчина вважає, що якщо вона самостійно не може нічого змінити, то принаймні вона має змогу говорити про це та поширювати у маси.

Тим, хто хоче вести свій блог, Аліна радить починати вже зараз, адже з кожним роком просунути та популяризувати свій акаунт стає все складніше. Яскравий тому приклад: ми спостерігаємо за тим, наскільки популярними стали інста-блогери, які починали свій шлях близько 5 років тому (@sashaabo, @verbaa.verbaa). Реклама у їхніх блогах коштує тисячі, вони створюють рекламні інтеграції із всесвітньовідомими брендами. Тобто, свого часу їм вдалося «вскочити у колію», як самі вони говорять. Отже, якщо є бажання розвиватися у цій сфері, не зволікайте!

Щоб початок був хорошим та вдалим, не завадить ознайомитись з блогом Аліни (@jobnytuj.smm). Адже на її сторінці є велика кількість безкоштовних порад, які допоможуть розібратися у тонкощах цієї професії.

SMM (social media marketing) – один з найбільш дієвих інструментів маркетингу. Хто володіє знаннями у цій галузі, може з легкістю комунікувати та залучати зацікавлену аудиторію. Все це створює величезний потенціал для розвитку бізнесу та просування контенту. SMM-спеціалісти стали незамінними фахівцями, які володіють унікальними навичками для успішної роботи у цифровому світі.

Зоряна Чуян

You cannot copy content of this page