Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock09.02.2023
icon eye368
ЛЮДИ НОВИНИ

Як працює волонтерська команда Пулино-Гутського старостату

Матуся у декреті збирає кошти на парафін і разом з родиною виготовляє окопні свічки для військових… 76-річний пасічник зі свого воску робить окопні свічки… Жваві жіночки за день сплели три маскувальні сітки, щоб хлопці не поїхали на передову без засобів маскування. Це все реальні історії про допомогу мешканців Пулино-Гутського старостинського округу, про які нам розповіла староста Тетяна Костриця та сільські волонтери.

– Наші люди активно допомагають військовим, долучаючись до збору посилок на передову. Спільними зусиллями формуємо та висилаємо коробки зі смаколиками, медикаментами та засобами гігієни. Нещодавно від жителів Пулино-Гутського старостату відправили два причепи продукції на Херсон, – розповідає про своїх земляків староста Тетяна Костриця. – У старостаті проживає молода матуся Юлія Поліщук, яка нині – у декреті, але не може залишатися осторонь і разом з родиною робить окопні свічки. У магазині стоїть скринька «На ЗСУ», мешканці Пулино-Гути, а також друзі і знайомі з усієї громади постійно передають Юлі кошти, адже за кожну копійку вона звітує, а головне – військові надсилають фото і подяки за те, що вони можуть зігрітися.

У с. Чернявка у нас – міні-штаб із виготовлення маскувальних сіток. Над цією клопіткою справою постійно трудиться колектив Чернявської філії ОЗЗСО Пулинського ліцею на чолі з завідуючою Раїсою Карнажицькою. Також 4 сітки сплели працівники ЗДО «Золоте копитце». Одного разу небайдужі жителі старостату відгукнулися на прохання військових і за день сплели аж три сітки. Щиро дякую Олені та Олександру Макеєнкам за надану допомогу на придбання основи для сіток. Також висловлюю вдячність небайдужим мешканцям Пулино-Гутського старостинського округу, – мовить Тетяна Володимирівна, – за те, що вони приносять з дому продукти, не шкодують ні сил, ні часу, а плетуть сітки, виготовляють окопні свічки, готують смаколики, крокуючи разом до Перемоги.

Журналістка «Вістей» також поспілкувалася з жителькою Пулино-Гути 30-річною Юлією Поліщук та дізналася, чому вона вирішила виготовляти окопні свічки:

– За освітою і за покликанням я – медик. До декрету працювала медсестрою у Пулинській лікарні. Якби не малі діти, мабуть, вже була б у якомусь шпиталі. Не можу залишатися осторонь, тому вирішила бути хоч чимось корисною. Мені надзвичайно шкода наших хлопців, що захищають земляків, часто, ціною власного життя, – розповідає Юлія Поліщук.

Ми також дізналися, що уся родина волонтерки допомагає військовим: мама Тетяна Вікторівна збирає свічки і баночки, чоловік з 10-річним сином Кирилом разом трудяться над виготовленням окопних свічок. Завдяки коштам, які небайдужі односельці приносять до скриньки, Юлія з родиною вже виготовили близько 50 свічок, які зігрівають військових у Слов’янську, Бахмуті, Кременчуці, але на цьому не зупиняється.

– Завжди намагаюся допомогти, коли звертаються військові. Перебрала усі шафи, щоб знайти тканину для маскувальних сіток. От знову закупила 3 кг парафіну. Одного кілограма воску вистачає лише на 5 баночок, а коштує він недешево – 300 гривень за кілограм. Добре, що хоч картон не потрібно шукати, адже вдома була величезна коробка з-під холодильника. Я вдячна родині та своїм землякам, котрі підтримують мене у цій справі, а також усім, хто у тилу наближає Перемогу.

Близько 200 м маскувальних сіток виготовили освітяни з Чернявки. Завідувачка філії Раїса Карнажицька розповіла про волонтерську діяльність педагогів, батьківського та учнівського колективів:

– Першу сітку ми сплели навесні 2022 року. Увесь колектив здав кошти на цю справу. Ми закупили основу для сіток і всі дружно почали плести маскувальні сітки з вірою у Перемогу, вплітаючи у кожен вузлик щирі молитви. Коли формуємо посилки для наших земляків на передову, до вчителів приєднуються також батьки учнів. Я вдячна і дітям, і їх батькам, що активно долучаються до благодійних справ, отримавши повідомлення у вайбер-групі.

«Односельці долучилися до збору консервації та овочевої продукції. Колектив постійно випікає смаколики, які відправляємо на передову. Нещодавно небайдужі підприємці надали кошти на придбання основи для маскувальної сітки, а товариство допомогло матеріалами, що значно пришвидшило нашу працю. Завдячуючи цьому і змогли виготовити три сітки за один день, адже у єдності наша сила.

Вчитель Василь Острогляд у поважні 76 років не може стояти осторонь, тому допомагає воском і сам виливає окопні свічки. Л. І. Гаврилюк зі своєю чисельною родиною самотужки виготовили 10 свічок і безпосередньо передали нашим землякам, – розповідає про волонтерську роботу у с. Чернявка Раїса Карнажицька. – Багато наших земляків – нині у гарячих точках відстоюють суверенітет України. Ми дуже хочемо, щоб посилки від нашої волонтерської команди зігрівали серця воїнів, за яких ми хвилюємося та чекаємо вдома живими та здоровими. Дуже радіємо, коли військові надсилають фото з отриманою допомогою, і ще з більшим ентузіазмом беремося до роботи, щоб разом наближати Перемогу!»

 

You cannot copy content of this page