Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock05.02.2024
icon eye584
ЛЮДИ НОВИНИ

Як працює служба пробації під час війни: інтерв’ю з Тетяною Горбатюк, яка очолює районний сектор №8 філії ДУ«Центр пробації» у Житомирській області

5 лютого відзначається 9-та річниця ухвалення Закону України «Про пробацію». На території Пулинської та Курненської громад функціонує Житомирський районний сектор №8 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області, очільник якого Тетяна Горбатюк. Вона розповіла журналісту медіацентру «Вісті» про роботу із суб’єктами пробації в умовах воєнного стану.

Районний сектор №8 з питань пробації здійснює соціально-виховну роботу за умовно-засудженими особами, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечує суд інформацією, що характеризує обвинуваченого.

– В умовах воєнного стану уповноважений орган з питань пробації продовжує сумлінно виконувати свої обов’язки: приймати підоблікових у визначені дні, проводити індивідуально-профілактичні роботи, надавати консультації, – розповідає Тетяна Горбатюк.

– Чи були мобілізовані суб’єкти пробації, перебуваючи на обліку в районному секторі?

– З початку повномасштабного вторгнення 8 суб’єктів пробації, будучи на обліку в районному секторі, мобілізовані до лав Збройних Сил України. За минулий рік по обліку Житомирського РС №8 пройшло 80 засуджених осіб, із них 75 чоловіків, 5 жінок. Також у зв’язку зі зміною місця проживання 2 засуджені внутрішньо-переміщені особи поставлені на облік.

Особи, які перебувають на обліку уповноважених органів з питань пробації, систематично відвідують підрозділ пробації та інформують про наявні зміни в анкетних даних. Посилено соціально-виховну роботу щодо недопущення колабораційної діяльності та відбувається роз’яснення клієнтам пробації своїх дій під час впровадження воєнного стану, які права та свободи можуть обмежуватись під час війни.

– Розкажіть про волонтерську діяльність вашого колективу.

– Колектив сектору пробації постійно надає фінансову допомогу волонтерським осередкам та долучається до благодійних акцій на підтримку ЗСУ, – зазначає пані Тетяна.

Служба пробації незалежно від ситуацій в Україні продовжує виконувати свої завдання, найголовніше з яких – це надання можливості для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, при цьому отримати необхідну моральну підтримку, консультації, допомогу, щоб зберегти сімейні стосунки, роботу, житло або віднайти чи створити їх.

You cannot copy content of this page