Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня

Як «колоритівці» вибороли гран-прі: інтерв’ю з керівником колективу Максимом Пташнюком

Нещодавно ми повідомляли про феєричний виступ Пулинського танцювального колективу «Колорит» на звягельській сцені. Як виявилося, то був лише початок. Натхненні гарним результатом «колоритівці» та їх завзятий керівник Максим Пташнюк, відточивши танцювальну майстерність, потужно виступили у м. Житомир під час фінального гала-концерту. З обласного конкурсу мистецтв «Зірочко засвітись-2023!» хореографічний колектив «Колорит» привіз головну нагороду – гран-прі!

Як пулинські артисти готувалися до фіналу конкурсу мистецтв, нам розповів керівник колективу Максим Пташнюк, котрий нещодавно став членом Національної хореографічної спілки України та з новими силами власним прикладом змотивував своїх вихованців на перемогу!

– Максиме Сергійовичу, нещодавно ви стали членом Національної хореографічної спілки України, що для вас це означає?

– До цієї події я йшов понад 10 років. Весь цей час у мене вірили найрідніші люди: мама та дружина. Також мене підтримували мої колеги, а успіхи моїх вихованців надихали не зупинятися і натхненно працювати. Щоб стати членом Спілки, потрібно окрім заяви та купи документів, що підтверджують досягнення у цій галузі, мати підтримку та погодження від Народних артистів України. Саме такий відомий артист, голова Житомирського обласного осередку НХСУ Михайло Гузун, підтримав мою кандидатуру. Після розгляду документів голова НХСУ Герой України, Народний артист України, генеральний директор Національного академічного ансамблю народного танцю ім. П. Вірського Мирослав Вантух підписав погодження на моє членство у Спілці. Для мене – це великий крок уперед та ще один етап розвитку колективу.

– Після феєричного виступу у Звягелі як ви готувалися до гала-концерту? Чи сподівалися здобути головну нагороду?

– Після першого вдалого виступу майже кожного дня відточували усі деталі номеру. Діти розуміли, що на фінальний етап з 480 виступів відібрали найкращі з усієї області. Наш номер «Мир над Україною» вийшов потужним та масштабним, адже обласну сцену підкорювали відразу 62 вихованці «Колориту». 42 конкурсанти, що виступали у п’яти номінаціях, дивували вокальними та музичними номерами, оригінальними хореографічними постановками. Усі учасники отримали дипломи лауреатів, а «Колорит» став володарем головної нагороди – гран-прі фестивалю. Дітей переповнювали сльози радості та бурхливі емоції. Я вдячний організаторам фестивалю за можливість показати свій талант, а спонсорам – за корисні подарунки для переможців конкурсу: квитки до кінотеатру, солодощі, канцелярію.

– Які плани на майбутнє? Чим ще дивуватимуть «колоритівці»?

– Така почесна нагорода тільки зміцнила віру учасників «Колориту» у свої сили. У цьому році наш колектив готується до атестації на присвоєння почесного звання системи Міністерства освіти і науки України «Народний художній колектив». Ми вже готуємося до огляду, продумуємо цікаві номери, щоб всі вікові групи змогли показати високий рівень підготовки. Наш колектив активно розвивається. «Колоритівців» вже запросили виступити у Польщі та Бельгії. Також ми чекаємо на результати Міжнародних онлайн-конкурсів, у яких брали участь вихованці колективу. Думаю, нам знову вдасться порадувати наших земляків!

 

You cannot copy content of this page