Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 8 вересня

Випускники-2024 не забувають про традиції та активно готуються до випускних вечорів

На дворі – червень. Це пора, коли випускники готуються покинути стіни рідних навчальних закладів та поринути у самостійне доросле життя. За інформацією головної спеціалістки відділу освіти Пулинської селищної ради Світлани Онищук, цьогоріч у Пулинській громаді – 81 випускник. Нині ліцеїсти активно готуються до випускних вечорів. Попередньо у Пулинському та Вацлавпільському ліцеях урочистості відбудуться 21 червня, в інших ліцеях Пулинської громади випускний проведуть 28 червня.

Попри заклопотаність через вступні іспити та підготовку до випускних вечорів ліцеїсти дбають, щоб залишити у стінах рідних ліцеїв гарну згадку про себе. Так, 7 випускників Кошелівського ліцею дружно висадили на центральній клумбі навчального закладу 20 кущів троянд. Багато років квіти будуть окрасою рідної школи та нагадуватимуть про чудових випускників 2024 року. Які ще самобутні традиції є в Кошелівському закладі освіти, читайте далі.

Як і кожна школа, Кошелівський ліцей має свої цікаві традиції. Деяким вже багато років, а інші з’явилися нещодавно.

– Вже другий рік випускники ліцею, щоб залишити про себе пам’ять, дарують троянди. Учні самостійно висаджують кущі цих багаторічних квітів. Кілька тижнів одинадцятикласники доглядають за ними, щоб троянди прийнялися і стали окрасою рідного ліцею, – мовить заступниця директора з навчально-виховної роботи Ірина Красевич.

Вже 28 років у Кошелівському ліцеї існує традиція дарувати іменні вишиті рушники. Поряд з барвистими візерунками на полотні вишивають імена та прізвища випускників, класного керівника та рік випуску.

Перший вишитий рушник Кошелівській школі подарували випускники 1996 року. Відтоді кожен рік навчальний заклад збагачується колоритними вишитими рушниками. Згодом випускники, на згадку про себе почали робити спільне фото, яке ми розміщуємо над рушником, – розповідає директорка ліцею Валентина Буряченко. – Цього року рушник для своїх учнів вишила класна керівниця Інна Ганієва, котра вже багато років займається вишиванням. Рушник дуже гарний, а ще – сучасний та патріотичний з червоними кетягами калини та символікою нашої держави. Отож, щиро зичу випускникам 2024 року щасливої долі під мирним небом у вільній, незалежній та процвітаючій Україні.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page