Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 7 вересня
icon clock25.07.2024
icon eye554
ЛЮДИ НОВИНИ

Випускниця Вацлавпільського ліцею Марія Коберник набрала максимальні 200 балів з української мови

Випускники-2024 вже склали Національне мультипредметне тестування та обирають навчальні заклади, у яких здобуватимуть вищу освіту. Цьогоріч Пулинська громада пишається випускницею Вацлавпільського ліцею Марією Коберник. Дівчина набрала максимальні 200 балів з української мови та 197 з історії України. Якою запам’ятали ліцеїстку вчителі та ким Марія хоче стати у майбутньому, читайте далі.

Марія Коберник проживає у селі Чернявка, з 7 класу навчалася у Вацлавпільському ліцеї. Навчальний заклад закінчила зі срібною медаллю та порадувала своїх вчителів високими балами з НМТ.

– Марія Коберник – спокійна, розумна, наполеглива та трудолюбива, – розповідає про свою ученицю директорка Вацлавпільського ліцею Лариса Грибан. – Марія брала активну участь у житті ліцею, гарно малювала та добре вчилася. 9-й клас закінчила, отримавши свідоцтво з відзнакою. Ми пишаємося успіхами нашої випускниці, адже 200 балів з української мови отримати нелегко. Історію України Марія склала на 197 балів, неправильно відповівши лише на одне питання. Гарний результат також з української літератури – 191.

Лариса Грибан особисто привітала випускицю з гарно складеними вступними іспитами, побажавши ніколи не зупинятися та завжди досягати поставлених цілей: «Марії та усім своїм випускникам щиро зичу завжди залишатися людьми. Бути здоровими та щасливими під мирним небом України, а ще брати на себе відповідальність. Вершини підкорюють лише ті, хто не боїться висоти!»

Нашій журналістці Марія Коберник розповіла, що до НМТ готувалася самостійно, без репетиторів. Завдання з української мови для неї були легкими, адже цей предмет їй завжди подобався: «Дуже люблю читати, тому завжди легко давалася українська література, історія України, українська мова. Також у ліцеї мені подобалася біологія. Я відповідально готувалася до іспитів та вірила у свої сили, але навіть не сподівалася, що матиму найвищий бал», – розповіла про себе Марія Коберник

Маючи високі бали, Марія Коберник планує навчатися та розвиватися в Україні. Нині майбутня студентка обирає між напрямками «журналістика» та «українська філологія»: «Ще точно не вирішила навчатимусь у Житомирі чи в іншому місті, але точно в Україні», – зазначила Марія Коберник.

Марія Мосійчук

Без дозволу авторки заборонено передрук фотографій та матеріалу з публікації

You cannot copy content of this page