icon clock23.01.2024
icon eye238
ЛЮДИ НОВИНИ

Вихованці Пулинської мистецької школи розмалювали гільзи для аукціону на підтримку ЗСУ

Війна, на жаль, триває. Разом з тим волонтери не втомлюються і шукають нові шляхи, де взяти кошти для допомоги військовим. Нещодавно вихованці Пулинської мистецької школи взяли участь у благодійній ініціативі волонтерки з Житомира. Свій талант, творчість і креатив діти втілили, розфарбовуючи гільзи від патронів. Детальніше про творчо-волонтерський проєкт, читайте далі.

Все почалося з того, що на сторінці Олександри Корягиної побачила пост про допомогу. Волонтерка шукала художників, які зможуть розмалювати гільзи від патронів для благодійного аукціону на підтримку військових, – мовить директорка Пулинської мистецької школи Яна Сомплавська. – Про цю ініціативу розповіла викладачу художнього відділу, знаному не лише у нашій громаді, а й в Україні і поза її межами художнику Леоніду Фесенку. Леонід Віталійович разом зі своїми вихованцями загорілися цією справою. Втілити творчий задум було не легко, але у нас все вийшло.

Використані гільзи від патронів, виявилися не надто піддатливими для художнього оформлення. Оскільки дороговартісних темперних фарб не було, розмальовували олійними фарбами. Під керівництвом Леоніда Фесенка за цю справу взялися вихованці старшої групи художнього відділу: Ліана Опанащук, Дарина Семеній, Артем Скаківський, Олександра Жура, Уляна Яременко, Карина Волощук. Робота затягнулася на 3 тижні, адже олійні фарби на металевій основі довго висихали. Готові вироби Леонід Фесенко покрив спеціальним лаком, щоб вони довго служили і їх було зручно використовувати у якості сувенірів.

– Діти перетворювали 31 гільзу на патріотичні яскраві сувеніри під час занять та вдома. Зображували українську символіку, барвисті квіти, орнаменти. Захопившись творчою роботою, навіть розмалювали коробку, у якій доставили гільзи. Вийшло дуже гарно, наші юні таланти перевершили сподівання Олександри Корягиної, яка подякувала дітям за їхню працю та внесок у благодійну справу, – зазначає Яна Сомплавська.

Кілька гільз вже подарували людям за постійні донати, решту невдовзі виставлять на благодійний аукціон: «Ці вироби – унікальні. Їх виготовили діти, перетворюючи колишню зброю на сувеніри, заряджені світлом та добром. Ми плануємо продовжувати цю справу. Швидше і простіше виконувати таку кропітку роботу спеціальними темперними фарбами. Ці матеріали – недешеві. Ми будемо раді, якщо хтось виявить бажання надати спонсорську допомогу, щоб наші юні таланти розвивалися та робили добрі справи», – зазначила директорка Пулинської мистецької школи.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page