Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock19.03.2024
icon eye567
ЛЮДИ НОВИНИ

Вшанували пам’ять молодих воїнів: у Курненській громаді відкрили меморіальні дошки на честь загиблих Героїв

Нещодавно у с-щі Курне відбувся урочистий патріотичний захід. Цього дня на фасаді школи з’явилися меморіальні дошки на честь учнів-випускників Олександра Дяченка та Олександра Білова, які загинули на передовій.

На шкільному подвір’ї зібралися рідні, близькі, друзі, односельці. У промовах завідуючої філії Віри Бусел, голови Курненської громади Леоніда Корзуна, старости Михайла Римарева звучали слова вдячності загиблим Героям. Усі присутні згадали бойовий шлях кожного воїна.

Олександр Дяченко служив у десантно-штурмових військах Збройних Сил України. Загинув 25 лютого 2022 року. Воїну було 18 років… Скорботна церемонія прощання з Героєм відбулася у Курному 9 березня.

17 серпня 2023 року у Житомирській районній раді мамі Героя Людмилі Любомирівні Турус вручили державну нагороду сина – орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Олександр Білов був на війні старшим парамедиком. Його військова служба розпочалася у липні 2019 року. Саме тоді воїн добровольцем вирушив в АТО. Він багато мріяв про мир і хотів щасливо жити у рідній країні. У листопаді 2022 року одружився. Сімейне життя обірвали ворожі окупанти на передовій.

Загинув 22-річний Олександр Білов 19 лютого 2023 року під час мінометного обстрілу на Луганщині.

Перше березня 2024 р. Олександру Білову могло б виповнитися 24 роки… У цей день матері воїнів Катерина Володимирівна та Людмила Любомирівна урочисто відкрили меморіальні дошки на честь загиблих синів. Сльозами болю знову заплакали серця рідних та односельців, побачивши усміхнені портрети Героїв…

– Олександр Білов та Олександр Дяченко завжди для нас будуть прикладом мужності та самовідданості, – мовив староста Микола Римарев. – Крик душі і відчаю досі наповнює наші серця, коли такі хлопці кладуть свої життя за вільну, соборну і незалежну Україну. Герої не вмирають – вони стають янголами та оберігають нас із небес!

Керівництво школи та громади висловлює щиру подяку генеральному директору СТОВ «Надія ВП» Олександрі Анатоліївні Рудяковій за допомогу у виготовленні пам’ятних дощок.

You cannot copy content of this page