Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock27.03.2023
icon eye8309
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Врятував побратимів ціною власного життя: у Ясенівці в останню дорогу проводжали Дмитра Лубіна

Добрий, усміхнений, сміливий та відважний – саме таким пам’ятають Дмитра Лубіна рідні та друзі. Хлопець був призваний на військову службу 1 квітня 2022 року. Бойові завдання виконував у складі 1 штурмового відділення 1 штурмового взводу 3 штурмової роти. Життя захисника обірвалося пекельної ночі 19 березня 2023 року в районі Бахмута Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

27 березня на колінах і зі сльозами на очах жителі Пулинської громади проводжали до місця вічного спочинку 27-річного Дмитра Лубіна. Попрощатися з ним до його оселі у рідному маленькому селі Ясенівка прийшли та приїхали сотні людей. Слова підтримки для родичів звучали від голови Пулинської селищної ради Олександра Гаврилюка, очільниці Пулино-Гутського старостинського округу Тетяни Костриці, священників Олександра Могили та Віктора Поліщука.

У скорботній церемонії прощання також взяли участь військові побратими загиблого захисника. Один із них розповів, що Дмитро був надійним другом, кмітливим та хоробрим військовим. Пекельної ночі 19 березня через мінне поле вивів бойових товаришів, врятувавши їм життя.

– Для села – це велика втрата, – зазначає Тетяна Костриця. – Дмитро Лубін виріс у чудовій родині, завжди допомагав односельцям. У нього усе життя було попереду – ще не встиг одружитися і створити власну сім’ю. Без свого сина та брата лишилися батьки і брати. Світла пам’ять нашому Герою! Нехай Господь прийме у Царстві Небеснім мужнього воїна, який загинув за мирне майбутнє України!

You cannot copy content of this page