Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock27.03.2023
icon eye3806
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Воював за кожного з нас: у Пулинах попрощалися з Героєм Владиславом Дідовцем

Понеділок, 27 березня, для Пулинської громади назавжди залишиться скорботним. До місця вічного спочинку жителі краю проводжали двох молодих Героїв Владислава Дідовця та Дмитра Лубіна. Пулинщина прощалася з воїнами світла, мабуть тому їх останню земну дорогу щедро осяювали сонячні промені.

23 березня 2023 року жорстока війна забрала життя Владислава Дідовця. До останнього подиху відважний пулинець воював за кожного з нас, захищаючи Україну від ненависного ворога у районі Бахмута на Донеччині. У свої 26 років наш земляк був заступником командира бойової машини, навідником-оператором 3 механізованого відділення, старшим солдатом. Він виріс у родині військових, був справжнім патріотом.

Попрощатися з полеглим оборонцем України та підтримати знесилених від горя батьків Світлану та Сергія Дідовців та усю рідню загиблого прийшли сотні жителів Пулин. Від рідної домівки Владислава траурна процесія із замайорілими державними стягами рушила до Пулинського храму Святого Миколая. Заупокійну панахиду на честь загиблого Героя відправили священнослужителі ПЦУ Сергій Янчук, Руслан Волощук та Василь Голуб.

Під час мітингу-реквієму на місцевому кладовищі виступаючі висловлювали щирі співчуття батькам та рідним Владислава Дідовця. З трепетом у голосі згадували, якою доброю, щирою, відкритою людиною він був. Очільник громади Олександр Гаврилюк подякував батькам, що виховали справжнього Героя, та побажав сил витримати це страшне горе. Військовий, котрий знав Владислава, зазначив, що саме на таких воїнах, щирих патріотах і тримається фронт та уся Україна.

Поховали Героя Владислава Дідовця з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України. Залпи від пострілів військових, здавалося, сколихнули небо та серця кожного, хто прощався із сином, братом, племінником, побратимом, другом, учнем, земляком…

Родина військового та жителі селища, котрі прийшли віддати останню шану Владиславу Дідовцю, не могли стримати болючих сліз. Ціна його відважної боротьби за волю та незалежність дуже велика – молоде життя, яке обірвалося у розквіті сил.

Вічна пам’ять і Царство Небесне Герою, що навіки став у стрій небесного війська!

You cannot copy content of this page