Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 15 травня
icon clock12.10.2023
icon eye625
ЛЮДИ НОВИНИ

Вони нас захищали: підписуйте петиції про присвоєння почесних звань полеглим Воїнам

Дружина загиблого медика зареєструвала петицію

18 вересня Вікторія Красуцька з Кошелівки зареєструвала петицію за № 22/206100-еп про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) її чоловіку загиблому медику Микиті Куропаткіну. Нині активно йде збір підписів, що триватиме до середини грудня.

Наводимо текст петиції:

«Шановний Президенте, я Красуцька Вікторія Ігорівна, прошу присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) для мого чоловіка, батька моїх 2 дітей, 18. 09. 1995 року народження, Куропаткіна Микити Денисовича, молодшого сержанта, військовослужбовця 132 ОРБ. Микита пройшов довгий шлях служби в Збройних Силах України, брав участь в Антитерористичній операції, має Учасника бойових дій. Під час повномасштабного вторгнення пішов добровольцем і став на захист України. 5. 08. 2023 був нагороджений відзнакою Президента України «ЗА ОБОРОНУ УКРАЇНИ», а вже 13. 08. 2023 трагічно загинув на Запорізькому напрямку від ворожого обстрілу. Микита був старшим бойовим медиком, він рятував життя побратимів, але, на жаль, себе врятувати не зміг».

Скорботна звістка про загибель 27-річного воїна стала тяжким ударом для його родини, а особливо для мами, дружини Вікторії та двох маленьких синів 2 і 3 років, яких Микита дуже любив і був поряд кожну вільну хвилину.

Рідні і друзі воїна звернулися у соцмережах до небайдужих земляків з проханням підписати петицію. Станом на 12 жовтня петицію підтримали 11 144 підписанти. Саме час віддати шану Герою, котрий рятував життя побратимів і захищав свою землю та усіх нас. Переходьте за посиланням та підтримуйте петицію.

Родина Олега Грибана прагне, щоб їхньому сину присвоїли почесне звання Героя України (посмертно)

28 вересня на сайті електронних петицій зареєстровано прохання від сім’ї загиблого воїна із Чернявки Олега Грибана. Рідні звертаються до Президента та українців підтримати їх: «Ми, родина загиблого воїна Грибана Олега Сергійовича, просимо Вас розглянути петицію щодо присвоєння йому почесного звання Героя України (посмертно). З перших днів повномасштабного вторгнення Олег не міг стояти осторонь і вже 17 березня 2022 року поповнив ряди захисників України. Був командиром другого гранатометного відділення роти вогневої підтримки. Брав участь у визволенні населених пунктів Долина та Богородичне Краматорського району. Загинув 29.06.2022 року на Донеччині. Йому було всього 24… Він так хотів жити… Тому просимо Вас підтримати петицію, щоб гідно вшанувати пам’ять нашого Героя, який захищав кожного із нас».

Олег народився 23 лютого 1998 року у селі Чернявка. Тут він зростав, закінчив 9 класів місцевої школи, став випускником Житомирського агротехнічного коледжу. У дитинстві захоплювався тенісом та футболом, брав активну участь у змаганнях, неодноразово зі своєю командою здобував перемогу.

Активний, спортивний, життєрадісний, світлий юнак, який ще тільки починав будувати свої плани на життя, завжди підтримував близьких та друзів, мріяв, любив… У 2018 році був призваний на строкову службу до м. Одеси. Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Олег став на захист рідної держави.

Справжній захисник – це про нього! Він ніколи не стояв осторонь свого громадянського обов’язку – захищати рідну землю, сім’ю, кохану… Він мав палке, гаряче серце, яке вболівало за Батьківщину, своє село, родину, близьких, друзів. Саме ця самовідданість і привела Олега на передову, де він і загинув. Саме тому родина молодого воїна закликає підтримати петицію за №22/207018-еп.

Станом на 12 жовтня петиція зібрала 12920 голосів із 25000 необхідних для розгляду Президентом. Щоб підтримати рідних загиблого воїна, переходьте за посиланням і підтримуйте петицію.

 

You cannot copy content of this page