Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock29.12.2022
icon eye56
ЛЮДИ НОВИНИ

«Вісті» – учасники екстернату Інституту демократії імені Пилипа Орлика

В умовах шаленого ритму сучасного життя важливо постійно вчитися і розвиватися. Колектив ТОВ «Редакції-медіацентру«Вісті» намагається крокувати у ногу з часом та постійно удосконалювати свої фахові навички, щоб видавати цікаву та конкурентоспроможну газету. З цією метою «вістяни» подали заявку на участь в екстернаті Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Серед більш як двадцяти претендентів організатори відібрали одинадцять представників локальних медіа з різних куточків України. «Вісті» пройшли конкурсний відбір і побували на першому тренінгу, що відбувся 22 грудня у м. Львів.

Інформаційно-насичений захід провела координаторка проєкту, медіатренерка ІДПО Олена Самойленкодосвідчена журналістка, викладачка та переможниця престижних фахових конкурсів. Усі учасники тренінгу мали можливість презентувати видання, які представляють, та окреслити головну мету участі у програмі навчання для локальних редакцій. А ще медійники обмінювалися досвідом та спілкувалися з колегами про виклики для журналістів невеликих незалежних видань, пов’язані зі складною ситуацією в Україні.

«Ти – мені, я – тобі» – так звучала головна тема тренінгу. Учасники обговорювали питання взаємодії та співпраці між редакціями та аудиторією на взаємовигідних умовах. Заняття проходили жваво та цікаво. Проводилися батли між представниками редакцій. У результаті енергійної командної роботи успішно виконували практичні завдання. Зокрема, цікаво було окреслювати віртуальний портрет узагальненого читача, на якого і орієнтоване видання.

Емоційно та з креативом учасники визначали, що можуть дати один одному медіа і його читачі. «Результат цієї вправи просто вражає, – каже Олена Самойленко. – Редакції переконалися, наскільки багато можна отримати від споживачів, якщо відгукуватися на їхні потреби та бути проактивними і щедрими. Як виявилося, аудиторія готова підтримувати і захищати улюблене медіа морально і матеріально, але у разі чого і дати йому «чарівного копняка», щоб повернути до реалій».

Досить глибоко обговорювалися виклики, спричинені відключенням електроенергії по всій Україні. У цьому питанні «Вісті» поділилися з колегами лайфхаком: звернутися у Пункт незламності, зокрема у пожежну частину. Адже наші журналісти співпрацюють з пулинськими рятувальниками, які радо допомагають газеті, коли редакція залишається без світла.

Навчання від Інституту демократії імені Пилипа Орлика, що триватиме до червеня 2023 року, допоможе підвищити якість місцевих медіа. Важливий для журналістської спільноти проєкт впроваджується, щоб надати учасникам сучасні інструменти комунікації, менеджменту, створення, візуалізації та монетизації контенту.

Медіатренерки Олена Самойленко і Тетяна Строй зазначали, що участь у такому масштабному навчанні – це великий крок уперед, адже важливо усвідомити, що локальні медіа – не маленькі, а унікальні та особливі, а ще – найкращі для своїх читачів.

You cannot copy content of this page