Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

«Вільні читають українською»: Пулинська громада закликає земляків долучитися до масштабного проєкту

Щоб поповнити бібліотечні фонди українськими книгами та з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка Пулинська селищна рада закликає земляків долучитися до Всеукраїнського проєкту зі збору книжок «Вільні читають українською!». Акцію започаткував уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту «Єдині» та студентських мовних омбудсменів. Як долучитися до акції та про її основну мету читайте далі.

Проєкт має на меті наповнити бібліотеки, бібліотечні куточки та книжкові полиці у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях українськими книжками. Саме тут найбільше зруйнованих чи знищених прицільними ворожими обстрілами бібліотек, відновити які – в силах українців.

Пулинська громада не може залишатися осторонь і закликає земляків долучитися до Всеукраїнського благодійного проєкту. «Звертаємось до усіх небайдужих: одна книга із вашої особистої бібліотеки – і ми зробимо гарну справу. Так ми міцно триматимемо культурний фронт, який стане ще одним впевненим кроком до нашої Перемоги. Можливо, саме ваша книга стане улюбленою для когось на територіях, де наша підтримка просто необхідна, – мовить в. о. начальниці відділу гуманітарного Пулинської селищної ради Лариса Громська. – Літературу збиратимемо протягом місяця. Надіємося, що у кінці квітня будемо мати гарний результат і доведемо, що ми дружні, організовані, свідомі українці.

Усім, хто бажає долучитися до масштабного патріотичного проєкту заради майбутнього країни, слід принести україномовні книги до Бібліотеки Пулинської селищної ради (вул. Шевченка, 116).

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page