Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 18 травня

Військовослужбовиця Катерина Шевчук змагалася на чемпіонаті України та взяла участь у півмарафоні Незламності

Героїнею наших публікацій неодноразово була активна, спортивна та цілеспрямована Катерина Шевчук з Кошелівки. Нині вона несе службу в одному з підрозділів ЗСУ, але не полишає спорт та бере участь у благодійних заходах. На початку квітня наша землячка змагалася на Чемпіонаті України з перетягування канату. Команда, за яку виступала Катерина, здобула бронзу. А нещодавно військовослужбовиця разом зі своїми побратимами стала учасницею Київського півмарафону Незламності, який зібрав 5500 учасників та приніс 2 мільйони гривень на спецобладнання для військових.

Про спортивні успіхи та мотивацію Катерини пробігти чималу відстань у Київському півмарафоні Незламності читайте далі.

Катерина Шевчук має спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України» з перетягування канату. Ще коли була курсанткою, вона входила у збірну команду Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного з пауерліфтингу, кросфіту та перетягування канату. На чемпіонаті України з перетягування канату серед дорослих, що відбувався у квітні, Катерина виступала у складі жіночої команди свого рідного вищого військового навчального закладу.

Серед 9 жіночих команд, що брали участь у змаганнях, спортсменки Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного вибороли третє місце. Учасниць нагородили кубком та медалями: «Ми завжди виборюємо призові місця, раніше ставали срібними та бронзовими призерками. Не полишаю тренувань, адже моя мета – стати представницею Національної збірної України», – розповідає Катерина Шевчук.

Попри важкі та напружені будні військовослужбовиця, за можливості, долучається до благодійних заходів. 14 квітня Катерина брала участь у Київському півмарафоні Незламності, що цьогоріч відбувався вже 14-й раз. 5030 учасників бігли у Києві, ще 500 – у різних куточках світу. Захід зібрав 1 12 568 гривень ще 1 мільйон до збору додала мережа аптек «Бажаємо Здоров’я». Усі зібрані кошти направили на спеціальне обладнання для евакуаційних автівок на фронт для медичного батальйону УДА «Госпітальєри».

Як зазначають організатори: «У кожного учасника була своя власна історія та своя мотивація, але всі вони об’єднані бігом». Дистанцію у 21 км Катерина Шевчук пробігла за 2 год 34 хвилини, подолати півмарафон вирішила в пам’ять про загиблого Героя з Кошелівки Олега Сорочинського.

– Свій забіг я присвятила своєму другу дитинства, Герою Олегу Сорочинському. Йому назавжди залишиться 22. Це вперше я долучилася до такого заходу і вперше пробігла 21 км разом зі своїми побратимами. Тут я працювала не на особистий результат, ми організовано бігли командою. Моя мета – ще раз висловити вдячність молодому воїну Олегу Сорочинському та усім загиблим за Україну захисникам.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page