icon clock10.01.2024
icon eye237
ЛЮДИ НОВИНИ

Військові потребують нашої підтримки: волонтери закликають земляків приносити посильну допомогу

  1. Медіацентр «Вісті» неодноразово висвітлював діяльність волонтерського осередку Пулинського ліцею, який функціонує завдяки підтримці небайдужих земляків. Допомагати захисникам важливо завжди, але у зимову пору їм у рази тяжче боронити країну від ворога. До волонтерів кожного дня надходять запити від воїнів з Пулинської громади. Чим нині кожен/кожна з нас можуть допомогти, читайте далі.

– Лише за два дні, 8 та 9 січня, наш волонтерський осередок видав 10 посилок для воїнів-земляків та їхніх побратимів, – мовить координаторка волонтерського осередку Пулинського ліцею Наталія Пашківська. – У кожну коробку поклали окопні свічки, маскувальні сітки, обереги, дитячі малюнки, теплі речі, які приносять небайдужі жителі громади, смаколики, чай, мед тощо. За зібрані благодійні кошти ми закупили присипки для ніг з протигрибковим ефектом, грілки-пластини. Ці необхідні засоби розподіляємо по 10 штук і за запитами від рідних воїнів формуємо посилки у найбільш гарячі точки на Донецький, Запорізький, Сумський напрямки.

Волонтери також зазначають, що їм доводиться чути від військових, що тил про них забуває, а забезпечення обороноздатності військових лягає на них самих та їхні родини: «Члени нашого волонтерського осередку закликають земляків долучатися, хто чим може. Приносьте у наш штаб мед, печиво, страви швидкого приготування, солодощі тривалого зберігання, консерви, паштети, чай, каву, теплі шкарпетки, термобілизну та термоковдри, антисептики та засоби гігієни. Можна допомагати коштами або ж самим придбати ліки. Нині вкрай необхідні комплексні засоби від застуди, краплі від нежитю, пастилки від кашлю та болю у горлі, жарознижувальні, знеболювальні та серцеві препарати», – мовить представниця волонтерського осередку.

На що використовуються кошти та кому відправляють посилки, постійно звітує координаторка волонтерського осередку Наталія Пашківська. Також волонтерка закликала сім’ї військових, чиї рідні нині – на передовій, звертатися за посильною допомогою.

– Ми працюємо лише за запитами від рідних воїнів. Просимо не ображатися, що комусь не надали допомогу. Ми не маємо списків, хто у якій бригаді служить, і не володіємо інформацією, на якому напрямку нині воюють наші земляки. Ми лише формуємо посилки і передаємо їх рідним чи волонтерам, котрі доставляють їх за призначенням. Члени волонтерського осередку й надалі будуть намагатися, по можливості, усіх земляків-захисників підтримати, показати, що про них ми пам’ятаємо, дбаємо і вдячні кожному з них за захист України».

Наша журналістка також дізналася, що часто донатять та приносять у волонтерський штаб допомогу рідні воїнів. Так, дружина захисника з Пулин не лише допомагає своєму чоловіку, а й іншим військовим. До волонтерського осередку жінка принесла кілька комплектів білизни, шапки, засоби гігієни. Вже кілька разів вона перераховувала кошти на закупівлю матеріалів для окопних свічок та маскувальних сіток.

– Чому я це роблю, зрозуміють лише рідні тих, хто нині – в окопах. Від чоловіка часто чую, якщо тил забуде про нашу армію, то нас всіх поженуть захоплювати Європу. Я не з чуток знаю, яка важка ситуація нині на фронті, тому роблю все, що від мене залежить, щоб допомогти військовим, – розповіла пулинка Світлана.

Марія Мосійчук,

журналістка редакції-медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page