Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 16 вересня
icon clock11.08.2024
icon eye663
ЛЮДИ НОВИНИ

Ветфельдшер передає досвід лікування тварин молодому фахівцю: для Йосипа Короцінського та Василя Нижника ветеринарна медицина – це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна копітка праця

11 серпня на календарі професійна дата – День працівників ветеринарної медицини. Пацієнти-тварини всі такі різні, і не можуть сказати, що ж у них болить. Тому робота ветеринара складна і дуже відповідальна.
У Пулинській та Курненській громадах ветфахівців лишилося зовсім мало, адже кількість тварин у селах невпинно зменшується. Серед тих, хто присвятив життя ветеринарній медицині, – Йосип Іванович Короцінський. Йому 76 років, і він досі працює ветфельдшером і передає свій значний досвід молодому колезі з села Кошелівка Василю Нижнику.
– У ветеринарній медицині на Пулинщині працюю з 1 квітня 1971 року, – мовить Йосип Іванович. – Народився і виріс у селі Пилипо-Кошара Романівського району. Ветеринарну освіту здобув у Новочорторийському училищі. Після навчання почав лікувати тварин і цій справі присвятив усе життя.
– Із дитинства вдома маємо велике господарство. Тому і вирішив, що коли стану дорослим, то здобуватиму фах ветлікаря, – каже 27-річний Василь Нижник. – Мені пощастило, що маю такого досвідченого колегу-напарника Йосипа Івановича, з яким легко працювати. Ми обслуговуємо усі населені пункти Пулинської громади. Нині я – епізоотолог і займаюся профілактикою інфекційних хвороб серед тварин. Разом із тим продовжую навчатися у Поліському національному університеті.
– Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють в цій галузі медицини, – віддані своїй професії, для них робота – це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна копітка праця, – мовить головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Лігута. – Користуючись нагодою, вітаю всіх, хто обрав нелегку професію ветеринара, а також ветеранів галузі з професійним святом. Низький уклін всім спеціалістам ветеринарної медицини, які в цей складний для держави час сумлінно виконують свої професійні обов’язки, чим забезпечують епізоотичне благополуччя, продовольчу безпеку та охорону довкілля. Висловлюю вам слова щирої вдячності за чесну і сумлінну працю. У цей день бажаю, щоб благословенними були Ваші дороги, справи завжди супроводжувалися успіхами. Щоб кожна мить життя радувала своєю неповторністю. Хай усе добро, зроблене з душею і натхненням, повертається до Вас сторицею!

Денис Войтенко

Без дозволу автора заборонено передрук фотографій та матеріалу з публікації

You cannot copy content of this page