Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 11 травня

Важкі та небезпечні будні рятувальників: від початку 2023 року пожежники ліквідували понад 30 загорань та додатково обслуговують ще два села з інших громад Житомирського району

17 вересня у нашій країні вшановують тих, хто ризикує своїм життям заради інших. Захищаючи життя і здоров’я людей, ліквідовуючи пожежі, наслідки аварій, а сьогодні також і наслідки ворожих обстрілів, співробітники 27 державної пожежно-рятувальної частини 1 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Житомирській області проявляють свою високу професійну підготовку і вміння в найкоротші терміни реагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію.

– В частині проходять службу 27 співробітників, які цілодобово готові відреагувати на виклики. Більшість з них, це молоді, енергійні, професійно підготовлені рятувальники, – розповідає начальник 27 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Житомирській області, підполковник служби цивільного захисту Сергій Довгалюк. – Сьогодні наші пожежники обслуговують території Пулинської та Курненської територіальних громад. Проте підрозділ також залучається за першим повідомленням про пожежу чи надзвичайну подію ще у два сусідніх населених пункти у зв’язку з найменшим часом прибуття до них, – це села Колонія Івановичі Оліївської громади та Сколобів Хорошівської ТГ.

З початку 2023 року особовим складом частини було ліквідовано 24 пожежі, 5 наслідків дорожньо-транспортних пригод, ідентифіковано та знешкоджено 3 вибухонебезпечних предмети. Протягом останніх двох років, зважаючи на виклики сьогодення, особовий склад забезпечений усім необхідним. Рік тому підрозділ отримав від ДСНС України нову сучасну автоцистерну 2022 року випуску на базі шасі ISUZU. Даний автомобіль укомплектований різноманітним  сучасним обладнанням для реагування у надзвичайних ситуаціях та надання допомоги. Від благодійних організацій та волонтерів отримали сучасний бойовий одяг та каски пожежні для рятувальників виробництва відомих іноземних компаній.

У цей день хочеться подякувати головам Пулинської та Курненської територіальних громад Олександру Гаврилюку та Леоніду Корзуну, які завжди з розумінням ставляться до будь-яких проблем та звернень, що стосуються підтримки підрозділу.

Окремо хотілося би висловити слова подяки і нашим землякам, меценатам-благодійникам, а саме директору ТОВ ВФ «МЕРСІ-ЛТД» Валентині Кордулян, підприємцям Олександру Ткачу, Петру Савчуку, Валентині Ляшук, Юрію Терещуку, Юрію Павлюку, Ларисі Вдовиченко, Сергію Максимчуку, Юрію Пальчевському та Ларисі Фурсовій, завдяки яким у рятувальній  частині є проточна холодна й гаряча вода. Йдуть до завершення роботи по обладнанню сучасного внутрішнього туалету та душової для особового складу.

– Також хочу привітати з професійним святом і наших ветеранів, колишніх співробітників: заступника начальника частини Валентина Помадовського, диспетчера Володимира Нестерчука, пожежного Віталія Шкарлінського, водія Станіслава Буру, водія Петра Грибана, диспетчера Григорія Кравченка, – мовить далі Сергій Довгалюк. – Бажаю довгого і благополучного життя без тривог і невдач. Міцного усім здоров’я, і як найшвидшої перемоги та мирного неба!

У п’ятницю, 15 вересня, напередодні свята у пожежній частині відбулися урочистості. Рятувальників вітали очільники громад Олександр Гаврилюк і Леонід Корзун. Грамотами Пулинської селищної ради нагороджено водіїв автотранспортних засобів Анатолія Дем’янчука, Олександра Бондаря та Віктора Кучера. Подяки від Курненської сільської ради отримали радіо-телефоніст Віталій Геля, командир відділення пожежної частини Василь Сак і начальник караулу Ігор Диняк.

 

You cannot copy content of this page