Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня
icon clock24.09.2024
icon eye62
ЛЮДИ НОВИНИ

Варять пиво «на сонці»: медіацентр «Вісті» дізнався сучасні технологічні секрети приготування популярних напоїв

Нещодавно журналіст медіацентру «Вісті» побував у відрядженні в Умані та дізнався, як у цьому місті працює одна з найбільш відомих пивоварень України, яка виробляє напої на сонячній енергії.

З 1878 року і до сьогодні в Умані виготовляють пиво, яке знають покоління українців. З кінця 1990-х «Уманьпиво» розпочало нову віху у своїй історії. Тоді тут повністю переобладнали лінії виробництва, встановили німецьке обладнання, запровадили сучасні технології.

Для уманських представників пивної індустрії головне – якість усіх інгредієнтів, технологічність у виробництві та дотримання всіх принципів традиційного німецького пивоваріння. Солод, вода та хміль – основа пива. Серед постачальників головної сировини – хмелекомплекси з Житомирщини. Уманське пиво виробляють відповідно до стандартів, прописаних ще Баварським законом про чистоту пива 1516 року.

Підприємство постійно розширює асортимент, пропонуючи поціновувачам нові смаки пива, сидру, лимонаду та квасу.

– «Уманьпиво» стала першою в Україні компанією, яка використовує сонячну енергію для виробництва пива та безалкогольних напоїв. Так, було прийнято рішення про перехід на альтернативне енергоспоживання та встановлення власної сонячної електростанції. Партнером по поставці та монтажу батарей стала компанія Rayton Sun. Цей крок став вагомим внеском пивоварні у власну енергонезалежність, економію фінансових витрат та підтримку зелених технологій, – розповідає начальник відділу охорони праці та екологічних питань «Уманьпиво» Андрій Тимошенко. – Напередодні встановлення сонячної електростанції було проведено велику підготовчу роботу. Так, енергоаудит показав, що для повного покриття денного споживання електроенергії батареями не вистачить загальної поверхні даху заводу. Тож було знайдено вихід у використанні найбільш придатних для цього поверхонь. Перед розміщенням сонячних модулів на дахах підприємства кожен із них пройшов ретельну експертизу. І тільки після цього розпочато монтаж.

Результатом виконаних робіт є встановлення станції потужністю 408 кВт. Для цього було використано дахи складських та виробничих приміщень пивоварні, адмінкорпусу та інших, що знаходяться на південній стороні будівель. Для реалізації задіяли 626 сонячних панелей Jinko solar потужністю 525 Вт та 139 панелей на 440 Вт.

Зі слів представників «Уманьпиво», встановлення власної сонячної електростанції надало певну незалежність підприємству від інших постачальників електроенергії, а вироблені напої – є одними із найсмачніших в Україні.

Підготував Денис Войтенко

You cannot copy content of this page