Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock31.01.2024
icon eye238
ЛЮДИ НОВИНИ

В Андріївському ліцеї кипить робота з виготовлення окопних свічок

Нещодавно на сторінці Андріївського центру культурних послуг з’явився фотозвіт про виготовлення 180 окопних свічок для військових. Наша журналістка дізналася цікаві подробиці волонтерської ініціативи.

– До мене звернувся житель Андріївки вчитель-пенсіонер Іван Руднік. Завдяки землякам з-за кордону та волонтерці Оксані Ткачук від італійського фонду «Подаруй усмішку UKR» вдалося отримати 25 кг парафіну для виготовлення окопних свічок, – розповідає Тетяна Коутна – очільниця Центру культурних послуг с. Андріївка Курненської громади. – Разом з учнями Андріївського ліцею та небайдужими жителями села спершу ми виготовили 110 окопних свічок.

Жерстяні баночки для окопних свічок ліцеїсти приносили з дому, картонні коробки взяли у магазинах. Старшокласники з радістю відгукнулися на заклик волонтерів та з ентузіазмом майстрували окопні свічки. У ліцеї також провели акцію «Допоможи Захиснику» – вчителі та учні приносили теплі речі та смаколики для воїнів. Гостинці разом з окопними свічками передали волонтерам зі Звягеля, котрі відправили усе воїнам на передову.

«Стали гуртом і зробили добру справу. Після першої партії взялися за другу. Благодійний фонд з Італії надіслав ще 30 кг парафіну для виготовлення окопних свічок. Щоб заплатити за його доставку та долучитися до інших благодійних ініціатив на підтримку ЗСУ, я звернулася до жителів Андріївки. Дякую односельцям, що не залишилися байдужими. За день мені вдалося назбирати 5300 гривень. Збір коштів продовжую, адже військові потребують нашої посильної допомоги», – зазначила Тетяна Коутна.

З отриманого парафіну жителі Андріївки виготовили ще 70 окопних свічок. «На зібрані кошти односельчан, ми закупили та відправили речі першої необхідності, продукти швидкого приготування, окопні свічки військовим на передову (Донецький напрямок). Хлопці вже навіть надіслали фотозвіт та висловили слова вдячності», – зазначила Тетяна Коутна.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page