Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock19.01.2023
icon eye265
ЛЮДИ НОВИНИ

Усе робить задля Перемоги: сколобівка Тетяна Войтенко куховарить для воїнів-земляків і в’яже їм теплі шкарпетки

«Мій син від початку війни підтримує наших захисників. Одного разу я почула його телефонну розмову з хлопцями, яка мене дуже розчулила, тоді вирішила, що також можу і повинна бути корисною, адже ті, хто захищають нашу країну, повинні відчувати наше тепло. Тому разом із донькою Людмилою вирішили готувати домашні смаколики для військових», – розповідає Тетяна Войтенко.

До цієї благородної справи долучаються її колеги, односельці та знайомі, зокрема директор Кошелівського Будинку культури Ірина Сорокіна, Станіслава Липська, Тетяна Прут, Валентина Файдюк, Наталія Ісайкіна, Тетяна Ляшенко. Гарними помічницями є Валентина Мянівська та Валентина Боярчук.

Для військовослужбовців, які проходять лікування у шпиталях, перебувають на реабілітації та ротації готують ситну домашню їжу: великі порції вареників, пиріжків, котлет, коржиків, печива, бісквітів, соленого та печеного сала, паштетів, плову, квашених та солених овочів, салатів, бутербродів, повидла та багато інших страв. Не забувають передавати захисникам і дитячі малюнки та янголів-оберегів. Готову їжу для військовослужбовців передають щоп’ятниці.

«Готуємо з любов’ю, вкладаючи у кожну страву родинне тепло. Переконані, що така допомога підбадьорює хлопців і дає їм сили для подальшої боротьби. Зараз почали ще й теплі шкарпетки в’язати. Цією справою займається моя сестра – Олеся Ренкас, а її чоловік – для наших оборонців варить буржуйки, щоб зігріти їх навіть у найлютіші морози», – розповідає волонтерка.

Тетяна Войтенко зізнається, що у перші місяці війни, завдяки матеріальній підтримці друзів з-за кордону, зуміла придбати, сформувати та передати 40 продуктових наборів для найбільш уразливих категорій сімей, а нині приємно вражена згуртованістю людей, які також долучаються до «волонтерського штабу» їх родини: хтось готує, хтось приносить продукти, яких завжди бракує, хтось дає нитки для шкарпеток тощо. До прикладу, благодійник Іван Прокопчук передав партію мила та ящик спецій, а нещодавно родина Войтенків отримала олію та борошно від працівниць Пулинської селищної ради.

Впевнені, що таких історій про мешканців нашої громади ми побачимо і почуємо ще дуже багато, адже нині кожен підтримує наших Захисників і Захисниць, своїм внеском наближуючи спільну Перемогу.

Наталія Петренко

You cannot copy content of this page