icon clock22.01.2024
icon eye326
ЛЮДИ НОВИНИ

«Україна – це ми!»: серед кращих світлин журі обласного патріотичного конкурсу відзначило фото 4 учениць із Пулинської громади

19 січня напередодні 105-ї річниці Соборності України у Житомирі оприлюднили результати обласного етапу фотовиставки – «Україна – це ми!». На конкурс надійшло майже 90 робіт – це творчі індивідуальні та колективні фотографії, які в художній формі розкривають тему та відтворюють задум автора. Серед кращих світлин є фото учасниць з Пулинської громади. Про це інформує Центр позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради.

Формат заходу – заочно-дистанційний. Умовами передбачено обмін фотографіями і привітаннями між учасниками фотовиставки через зручні та доступні соціальні мережі. Оцінюючи світлини, члени журі враховували у роботах відповідність тематиці, оригінальність ідеї, композиційне рішення, технічну майстерність, використання технічних прийомів.

«Видно, що старалися і діти, і їх керівники. Добре, що беруть участь у таких заходах, які формують у дітей почуття патріотизму, національної гідності. Багато робіт цікаві, продумані, відображають авторську позицію. Є роботи, скажімо так, стереотипні, хочеться, щоб учасники глибше перейнялися темою конкурсу. Адже Соборність – це не лише прапор і вишиванка», – розповідає член журі конкурсу, власник фотостудії “Іn.sky studio” Василь Славінський.

Погоджується з колегою і член журі Олександр Бражник, директор Малинського міського центру науково-технічної творчості: «Важливо, як фото впливає на різних рівнях сприйняття – емоційно та образно».

«Є справді сильні роботи – і ідейно, і технічно, з вдалим композиційним рішенням, правильною експозицією, колірним балансом», – зазначив Денис Константинов, член журі, фотограф.

В обласній фотовиставці взяли участь 9 закладів освіти Пулинської громади, зокрема 44 учасники. Про це розповідає очільниця комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Пулинської селищної ради Оксана Василенко.

Фоторобота учениці 6 класу Пулинського ліцею Юлії Теслі

– На обласному рівні чотири учасниці здобули дипломи ІІІ ступеня: учениці Пулинського ліцею Юлія Тесля і Віталіна Опанащук, учениця Івановицького ліцею Вікторія Ярко та учениця Новозаводського ліцею Ілона Грибук, – мовить Оксана Василенко. – Вітаю наших талановитих дівчат із такими результатами у патріотичному фотоконкурсі та бажаю нових творчих успіхів.

Фоторобота учениці 1 класу Пулинського ліцею Віталіни Опанащук

Фоторобота учениці Новозаводського ліцею Ілони Грибук

You cannot copy content of this page