Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock16.03.2023
icon eye1276
ЛЮДИ НОВИНИ

Убив собаку на очах односельців: яке покарання отримав житель Буряківки за розправу над твариною?

9 лютого Пулинщину сколихнула звістка про жорстоке убивство собаки у селі Буряківка. Місцевий житель побив пса і повісив на дереві. Односельці, які стали свідками цієї події, звернулися до поліції. І от нещодавно суд виніс вирок обвинуваченому. Яке покарання отримав чоловік за розправу над твариною? Про це наш журналіст дізнався від Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 52-річний житель Буряківки на подвір’ї односельчанки помітив собаку чорно-рудої масті. Він її спіймав за горлянку і за допомогою мотузки використав у якості петлі та зафіксував на шиї тварини.

Потім чоловік поволочив собаку у напрямку поля. Потім наніс по тулубу та голові тварини близько п’яти ударів ногами. Після цього підійшов до яблуні та, перекинувши через гілку вказаного дерева мотузку, до кінця якої був прив’язаний пес, підняв та повісив. Таким чином чоловік спричинив загибель собаки внаслідок асфіксії шляхом удушення, паралічу центральної нервової системи та дихального центру.

Справою зайнялися правоохоронці. Обвинувальний акт відносно кривдника собаки надійшов до суду разом із угодою про визнання винуватості.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся у скоєному.

14 березня Червоноармійський районний суд ухвалив вирок і визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

На підставі ст. 75 ККУ суд вирішив звільнити обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового злочину.

You cannot copy content of this page