Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 29 квітня

У Вацлавпільському ліцеї відкрили пам’ятну дошку на честь загиблого воїна-земляка Валерія Шевчука

4 січня у селі Ясна Поляна народився Валерій Шевчук. Він був дуже добрим сином, хорошим братом і надійним другом. Його життя восени 2022 року обірвала війна. І в день, коли йому могло б виповнитися 41, у Вацлавпільському ліцеї на честь хороброго захисника та патріота урочисто відкрили меморіальну дошку.

Вшанувати пам’ять воїна на подвір’ї освітнього закладу зібралися десятки мешканців села Ясна Поляна, приїхали побратими, з якими воював Валерій Шевчук. Скорботний мітинг провели очільниця Вацлавпільського ліцею Лариса Грибан та її заступник Володимир Кузьменко. Вони ділилися з присутніми приємними спогадами про загиблого випускника та розповідали про його любов до рідного краю.

– Валерій Шевчук був снайпером на передовій і до останнього подиху виконував поставлені бойові завдання, – мовив друг воїна Володимир Кузьменко. – Життя нашого хороброго односельця зупинилося 29 вересня 2022 року у Бахмутському районі на Донеччині.

Слова підтримки для родини прозвучали від голови Пулинської селищної ради Олександра Гаврилюка та старости Володимира Мороза.

Ледве стримуючи сльози, відкривали пам’ятну дошку рідні загиблого воїна – мама Раїса Петрівна та брати Сергій і Олександр.

– Дякуємо усім, хто сьогодні з нами розділяє біль втрати, – сказали брати. – Наш Валерій був патріотом своєї країни, а бойових побратимів вважав другою своєю сім’єю. Нам важливо берегти пам’ять про брата та його військовий подвиг заради миру в Україні.

Директорка місцевого Будинку культури Інна Войцехівська та учасниця вокального колективу «Оберіг» Марина Халімовська заспівали патріотичну пісню «Над землею тумани».

Місцевий священик Олександр Могила освятив меморіальну дошку, до якої підходили учасники та учасниці мітингу, щоб покласти живі квіти.

– Віднині усміхнене обличчя Валерія Шевчука з меморіальної дошки зустрічатиме та проводжатиме всіх, хто переступить поріг ліцею, – зазначила Лариса Грибан. – Його портрет на стіні освітнього закладу буде нагадувати нам про воїнів, які загинули, захищаючи Україну. Герої не вмирають і пам’ять про них живе у наших серцях.

You cannot copy content of this page