Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Середа, 15 травня
icon clock28.09.2023
icon eye1037
ЛЮДИ НОВИНИ

У Стрибіжі – нова втрата воїна: односельці прощалися із 43-річним захисником Маріаном Мітряном

У середу, 27 вересня, Курненська громада була у скорботі. Саме цього дня у селі Стрибіж відбулося прощання з воїном Маріаном Мітряном. Він був водієм-електриком взводу штабних машин роти зв’язку тилового командного пункту польового вузла зв’язку військової частини А4773. Помер 25 вересня у лікарні Житомира.

– Маріан Мітрян народився на Одещині. У Стрибіжі проживав із 2013 року. Одружився з Тетяною Андрійчук. У подружжя у 2014 році народилася донечка Вікторія, – розповідає очільниця Стрибізького старотинського округу Тетяна Ільчук. – Наш земляк деякий час працював перевізником молока на маслозаводі. З0 січня 2023 року був мобілізований до війська.

Односельці, які живим коридором зустрічали тіло воїна 26 вересня, згадують Героя лише із позитивного боку: «Маріан був дуже добрим, щирим, завжди усім допомагав. Коли почалася війна, то чергував на блокпостах».

Провести захисника в останню дорогу зібралися десятки жителів Стрибіжа та із сусідніх сіл. Прощатися зі своїм Героєм з Одещини приїхала мама і брат. Співчуття рідним висловлювали староста Тетяна Ільчук, голова Курненської сільської ради Леонід Корзун, очільники старостинських округів громади та представники військової установи із Пулин. Скорботний молебень проводив настоятель Пулинського Свято-Миколаївського храму Сергій Янчук.

– У нашій громаді – нова важка втрата воїна. Сердечно співчуваємо рідним і розділяємо ваш біль, – мовив Леонід Корзун. – Герої не вмирають, вони завжди у наших серцях. Вічна пам’ять і слава воїну, який захищав Україну та кожного з нас.

You cannot copy content of this page