Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock21.12.2022
icon eye913
ЛЮДИ НОВИНИ

У Пулинському храмі відбулося престольне свято

19 грудня, коли відзначається одне з найулюбленіших свят православних християн – день святителя Миколая Чудотворця, – у Пулинському храмі Святого Миколая відбулося престольне свято. Адже місцеву церкву було названо на честь відданого проповідника християнської релігії, котрий здійснив багато чудес.

Розділити радість прихожан храму Святого Миколая та помолитися разом з його настоятелем отцем Сергієм завітали представники духовенства Житомирщини, настоятелі храмів Української Православної Церкви (ПЦУ). Божественну літургію в храмі на честь святителя Миколая Чудотворця очолив настоятель кафедрального храму Архистратига Михаїла (м. Житомир) протоієрей Богдан Бойко – старійшина та наставник цілої когорти священнослужителів. Йому співслужили отець Сергій та десять настоятелів з різних куточків Житомирської області.

Літургія супроводжувалася святковим Хресним ходом та Молебнем. Під час відправи лунали молитви за воїнів, які захищають Україну, за наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

На завершення богослужіння до прихожан звернулися почесні гості. Отець Богдан привітав усіх з великим християнським та храмовим святом, зазначивши, що перемога Спасителя над злом надихає наш народ протистояти нечестивій російській агресії. Бог посилає свою милість і перемогу тим, хто бореться праведно. Священнослужителі зазначили, що потрібно молитися за справедливий мир і свободу українців на своїй Богом даній землі. Щоб Господь та усі святі стали на захист наших воїнів.

Також настоятелі бажали отцю Сергію та прихожанам храму наступне престольне свято відзначати у мирній Україні, з радістю у серці, у добудованому храмі з великою кількістю прихожан. Щоб Святитель Миколай оберігав місцеву святиню, а Господь допомагав в усіх благих справах та починаннях!

 

 

 

You cannot copy content of this page