Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

У Пулинах завдяки міжнародній організації розпочав роботу освітній центр

Нещодавно 66 громад Житомирської області взяли участь у відборі для реалізації освітнього проєкту. За результатами трьох етапів, саме у Пулинах на базі місцевого ліцею створили освітній центр, який очолила Олеся Габриадзе.

Журналіст медіацентру «Вісті» дізнався про послуги освітнього центру та як він працюватиме в умовах війни: усі подробиці – далі у матеріалі.

– Повна назва проєкту «Комплексний захист, освіта та підтримка психічного здоров’я дітей та сімей, що повернулися та з числа ВПО у Харківській, Сумській та Житомирській областях», – розповідає адміністраторка освітнього центру Олеся Габриадзе. – Ініціатор проєкту – Благодійний Фонд «Люмос».

Завдяки злагодженій роботі освіти та Пулинської селищної ради наша громада пройшла три відбіркових етапи і отримала можливість реалізувати цей проєкт.

У відборі взяли участь 66 громад Житомирської області. Після першого туру обрали 10 громад, після другого – 3: Пулинську, Звягельську та Станишівську ТГ.

Мета проєкту – допомагати найбільш уразливим родинам із дітьми, у тому числі тим, хто вимушено покинув власні домівки та знайшов прихисток в інших регіонах. Допомога сприятиме забезпеченню базових потреб сім’ї та зміцненню потенціалу родини.

Освітній центр розпочав свою роботу з 1 лютого 2024 року. Нині перебуваємо на організаційному етапі. Офіційне відкриття буде скоро.

Хто працюватиме в центрі?

– В освітньому центрі працюватимуть фахівці з педагогічною освітою: практичний психолог, вчитель-дефектолог, вчитель-логопед, вчитель англійської мови та вчитель початкових класів.

Які послуги надаватиме освітній центр і для кого?

– Це все буде залежати від потреб громади, які будуть визначені в результаті проведення та аналізу анкетування педагогів, здобувачів освіти та їхніх батьків.

Великою проблемою освіти є довгий час карантинних обмежень у зв’язку з COVID-19 та агресією рф проти України, тому наш центр буде визначати прогалини у навчанні учнів та забезпечувати роботу, щоб їх усунути.

Всі діти рівні в своїх правах. Освітній центр зможуть відвідувати діти як дошкільного, так і шкільного віку.

Послуги будуть надаватися відповідно до потреб діток:

– навчальна та психологічна допомога;

– логопедія;

– цікаві та неформальні заходи, які нестимуть в собі навчальний характер та покращуватимуть ментальне здоров’я;

– підготовка адаптації учнів 1 класу до навчання в НУШ та учнів 5 класу при переході до середньої ланки.

– Розкажіть про фінансування центру.

– Все фінансування беруть на себе Благодійна організація «Благодійний фонд «Люмос Україна» спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Україна без сиріт» за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України.

Чим буде забезпечений центр?

– Центр буде оснащений сучасними меблями та новітнім технічним обладнанням. А найбільш активних відвідувачів центру чекатимуть приємні та цінні сюрпризи.

Такий проєкт реалізується вперше в трьох областях України – Житомирській, Сумській та Харківській.

Результати впровадження цього проєкту по договору з Lumos UK та Lumos global office будуть опубліковані в засобах масової інформації у всьому світі. Це допоможе надихнути інших, включаючи бізнеси та уряди, допомогти забезпечити виховання більшої кількості дітей у люблячому сімейному середовищі.

Ми не знаємо, коли саме Україна здобуде Перемогу, але чітко розуміємо, що кожна дитина та її сім’я потребує підтримки аби вистояти, вберегти себе і пережити цей важкий період.

Денис Войтенко, журналіст медіацентру “Вісті”

You cannot copy content of this page